Coinx World wordt onderzocht wegens vermeende zwendel: details en recente ontwikkelingen

muntwereld 1

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in november 2023 door Pedro Martínez González

Crypto-bedrijf gesteund door Javier Milei wordt geconfronteerd met invallen en beschuldigingen van fraude

In het kader van een onderzoek dat in 2022 begon, ligt Coinx World, het cryptobedrijf dat de publieke steun had van de libertaire kandidaat voor president Javier Milei, onder het vergrootglas van justitie. De federale politie heeft invallen gedaan op strategische punten, zoals Buenos Aires en Santa Fe, in verband met vermeende frauduleuze activiteiten.

De invallen en het lopende onderzoek

De invallen worden uitgevoerd op bevel van Federale Rechtbank nr. 12, gesubrogeerd door Ariel Lijo, op zoek naar documentatie, computers en geld in verband met het fraudeonderzoek. Hoewel de inbeslagname van contant geld in Santa Fe is bevestigd, worden de details en de beschuldiging zelf door gerechtelijke bronnen strikt vertrouwelijk gehouden.

Achtergrondinformatie over Coinx en zijn aankondiging in 2022

Coinx was eerder in juni 2022 geïntimideerd door de National Securities Commission (CNV) om alle aanbiedingen van beleggingsadvies en onderhandelingen met verhandelbare effecten stop te zetten. Dit omvatte activiteiten op zijn website, YouTube-kanaal en sociale media. Het bedrijf had publieke steun gekregen van Javier Milei, die via zijn Instagram-account zijn goedkeuring had aangevraagd.

De vage identiteit van Coinx

De identiteit van Coinx is vaag en verwarrend gebleken. In tegenstelling tot andere entiteiten is er geen record van het Coinx-bedrijf in de AFIP-records. Er is onthuld dat het een geregistreerd handelsmerk is bij het National Institute of Intellectual Property, maar niet op het gebied van financiële operaties, maar op het gebied van software. Het bedrijf achter Coinx, Proyectos RSS, is sinds 2018 geregistreerd bij de AFIP, niet zozeer toegewijd aan financiële operaties, maar aan elektrische installaties.

Milei's verklaring en de ontwikkeling van de zaak

Javier Milei sprak zijn steun uit voor Coinx in 2021 en prees zijn kantoren en zijn team. Het CNV-onderzoek en de recente inval hebben echter licht geworpen op de vermeende onregelmatigheid van Coinx-operaties. Milei beweerde in een interview dat hij niet op de hoogte was van oplichting en betaald was voor zijn publieke steun, net als voor andere meningen.

De context van de crypto-industrie

De Coinx-zaak komt te midden van de groeiende sfeer in de rechtbanken, waar bedrijven die grote winsten beloven, worden aangeklaagd wegens fraude. Bedrijven als Wenance zijn ook geconfronteerd met soortgelijke beschuldigingen en zijn voor de rechter gebracht in jurisdicties zoals de stad Buenos Aires en Tierra del Fuego.

Conclusies en toekomstperspectieven

De Coinx World-zaak benadrukt het belang van due diligence in de crypto-ruimte en hoe zelfs publieke figuren projecten onderschrijven die later kunnen worden geconfronteerd met gerechtelijke onderzoeken en vervolgingen. In een omgeving waar de acceptatie van cryptocurrencies en bijbehorende technologieën snel groeit, zijn regelgeving en juridisch toezicht relevanter dan ooit.

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie, nodigen wij u uit om ons te volgen op onze sociale netwerken (Facebook, Twitter en LinkedIn).

Bezoek onze blog en volg ons om op de hoogte te blijven van al het nieuws!

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.