Bitcoin: alles wat u moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juni 2024 door Pedro Martínez González

Een van de meest populaire cryptocurrencies ter wereld is Bitcoin, de pionier in dit segment. En is dat als je ooit de term cryptocurrency hoort, het waarschijnlijk is dat deze digitale valuta in je opkomt. Daarom kunnen we niet twijfelen aan zijn positie in de markt.

Als u van plan bent om in deze valuta te investeren, of ze te kopen voor de hoge kapitalisatie die ze hebben, dan bent u hier aan het juiste adres. Hier zullen we u alles vertellen wat u moet weten over Bitcoin, zijn technologie, hoe het werkt, hoe u het kunt verkrijgen, voordelen, naast andere punten die u moet weten.

✨Wat is Bitcoin?

Zoals we je al verwachtten, Bitcoin is een van de meest populaire en bekende virtuele valuta ter wereld. Het kan gezegd worden dat de oorsprong van Bitcoin de reden is waarom het zo populair is, dit omdat het de eerste cryptocurrency op de markt is.

Deze virtuele valuta heeft zijn waarde en werking op basis van een informatieketen die bekend staat als Blockchain, een keten van knooppunten die gegevens via ketens verwerken. Gebruikers zijn verantwoordelijk voor het beheren van transacties, het geven van vertrouwen of zekerheid en het genereren van waarde.

In principe is het proces als volgt, een persoon stuurt geld in de vorm van Bitcoin, de transactie bereikt het netwerk in de vorm van een blok. Later geeft dat blok zijn informatie door aan alle delen van het netwerk, waarna de partijen de transactie goedkeuren.

Wanneer de transactie is goedgekeurd, wordt dit blok als een extra knooppunt in de keten ingevoegd, wat een duidelijk en onuitwisbaar verslag van het proces achterlaat. Zodra dit proces is doorlopen, wordt het geld verzonden of wordt de transactie uitgevoerd, of het nu gaat om de aankoop, verkoop of uitwisseling van Bitcoin.

Bitcoin

✨Voordelen van Bitcoin✨

 • Gebruikskosten: Vergeleken met traditioneel geld en conventioneel bankieren, de kosten van het gebruik van Bitcoin zijn veel lager. Dit komt door het feit dat het proces van het verzenden en verwerken van geld veel eenvoudiger en efficiënter is, waardoor kosten zoals commissies voor het omgaan met geld worden verlaagd.
 • Universeel: Omdat het virtueel is, wordt het niet beperkt door fysieke of politieke grenzen, dus het gebruik ervan is universeel. U kunt het gemakkelijk en met zeer snelle transacties gebruiken die niet onderworpen zijn aan de grenzen en barrières van elk land. Ze kunnen ook overal ter wereld worden gebruikt.
 • Anoniem: Als u uw informatie en uw identiteit geheim wilt houden, is Bitcoin een van de beste opties. Aangezien er geen tussenpersoon is tussen de transacties, blijft de informatie tussen twee partijen, de gebruiker die koopt en degene die verkoopt, degene die verzendt en degene die ontvangt, enz. Uw informatie wordt niet gedeeld tussen nodes of andere gebruikers.
 • Zeer hoge beveiliging: Een ander punt in het voordeel van Bitcoin is dat de Blockchain is praktisch onschendbaar of zeer moeilijk te hacken. Dit komt door het feit dat het, omdat het bestaat uit een reeks knooppunten en wordt beheerd door gebruikers, erg moeilijk is om alle knooppunten tegelijkertijd te schenden. Elk blok heeft zijn informatie geïsoleerd, maar in verband met de blockchain.
 • Iedereen kan ze gebruiken: Het is praktisch universeel dus elke gebruiker kan het gebruiken, er zijn geen beperkingen. Je kunt gaan, bitcoin kopen en ze verhandelen.
 • Vaarwel inflatie: Normale valuta's zoals de dollar, euro en andere valuta's zijn onderhevig aan de effecten van inflatie, een algemene prijsstijging. Elk jaar verliest ons geld aan waarde door inflatie, in plaats daarvan, Bitcoin wordt niet beïnvloed door het probleem van inflatie, dus het verliest geen waarde.

✨Nadelen ✨

 • schaalbaarheid: Omdat de Blockchain-technologie van Bitcoin is een van de eerste die we op de markt kunnen vinden, het heeft bepaalde beperkingen. Een daarvan is het feit dat de schaalbaarheid van Bitcoin in termen van operaties enigszins beperkt is.
 • Beweeglijkheid: Een ander tegenpunt dat we kunnen vinden, is het feit dat het erg volatiel is. Dit betekent dat de waarde van deze digitale valuta dramatisch kan stijgen of dalen. Ja ok Bitcoin is stabiel geweest, zijn drastische dalingen en plotselinge neerwaartse of opwaartse trends waargenomen.

✨Proces✨

Laten we zeggen dat Javier een mobiel wil kopen met een prijs van 2 Bitcoin en dat Samara het aan hem gaat verkopen. Dan betaalt Javier met zijn Wallet door een Bitcoin naar de Samara Wallet te sturen, dit voornemen om genoemde transactie uit te voeren wordt gecommuniceerd naar de nodes van de Blockchain.

Zodra de transactie is geverifieerd, wordt een transactieblok gegenereerd dat wordt gevalideerd door de miners, mensen die verantwoordelijk zijn voor het valideren dat de informatie in het blok echt is. Als alles echt is, wordt het blok goedgekeurd en geregistreerd in de Blockchain. Dus Javier heeft twee bitcoins minder en Samara 2 meer in zijn portemonnee.

✨Het geheim achter de Blockchain✨

De Blockchain is een soort digitaal grootboek dat een open source P2P-database is die alle bewerkingen registreert die met Bitcoin worden uitgevoerd.

Deze blokken zijn gekoppeld aan het volgende, waardoor een keten van blokken ontstaat, Blockchain, die gebruikersinformatie registreert. Om de goede bedoelingen van de miner te controleren, die de informatie van het blok verifieert, evenals de informatie van het blok en de mening van de knooppunten valideert, wordt een Proof-of-Work-mechanisme gebruikt.

De magie van Blockchain zit in de constructie van een keten met nieuwe blokken en informatie die zijn waarde vindt in de validatie van de miners en de deelname van de knooppunten aan nieuwe registers. Bovendien, de waarde wordt ondersteund door een reeks wiskundige problemen en complexe algoritmen.

Om bitcoin te verkrijgen kun je ze kopen, hoewel we ook de optie vinden om ze te minen door algoritmen en wiskundige puzzels op te lossen. Het mijnbouwproces vereist veel kracht in computers met processors, kaarten en GPU's die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van deze bewerkingen en het genereren van Bitcoin.

Bitcoin

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Bitcoin: alles wat u moet weten»

 1. Brittanië antwoord

  Ze willen dat ik met hen investeer, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me afzetten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Brithany, bedankt voor je reactie op Bitcoin: alles wat je moet weten🙌💰. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *