Frauduleuze makelaars en handelaren: pas op

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juli 2024 door Pedro Martínez González

Hoewel sociale media en internet een revolutie teweeg hebben gebracht in de manier waarop we communiceren, werken en zelfs investeren, hebben ze ook een enorme inbreuk op de beveiliging blootgelegd. Onlangs hebben we het uiterlijk van frauduleuze makelaars en handelaren ontdekt.

Dit dankzij de klachten van gebruikers, die aangeven door deze mensen te zijn opgelicht. En het is dat het verschijnen van frauduleuze gebruikers niet lang op zich heeft laten wachten. Daarom vertellen we je hier alles over deze criminelen, zodat je niet het slachtoffer wordt van dit soort fraude.

➡Modus operandi van nepmakelaars en handelaren✨✨

De meeste van deze oplichters zijn mensen die u niet kent en waarmee u nog nooit contact heeft gehad. Ze nemen contact met je op, sturen je een bericht, om te vragen of ze je over een project kunnen vertellen.

Beetje bij beetje zullen ze uw vertrouwen winnen door u te vertellen dat ze financieel adviseurs zijn en dat ze uw geld kunnen vermenigvuldigen. Ze zullen u vragen om een ​​eerste storting te doen en ze zullen u screenshots sturen van hoe uw geld genereert, totdat u op een dag verliezen zult hebben en Ze zullen u vragen om meer geld te storten om niet op 0 te blijven.

Wanneer het tijd is om uw inkomsten op te vragen, zullen ze veel excuses verzinnen, zoals problemen met het platform, een soort blokkering of verliezen om u niet eens te betalen. Dan, van het ene op het andere moment, zullen ze je blokkeren en niet meer reageren op je berichten en dus ben je nog een slachtoffer van deze oplichting.

Makelaar en handelaren

➡Kenmerken van makelaars en handelaren oplichters: ✨

Het identificeren van een oplichter lijkt misschien eenvoudig, omdat de meeste elementen delen zoals:

 • Lifestyle: Frauduleuze makelaars en handelaren zullen zich inspannen om u hun luxe levensstijl te tonen die ze dankzij hun "kennis" hebben bereikt. Daarom zie je veel foto's van reizen, sieraden, auto's, contant geld en andere luxe van een miljonair.
 • volgelingen: Als je de volgers van dit soort accounts bekijkt, zie je dat de meeste dezelfde gemene deler hebben, ze worden gevolgd door bots. Dit komt omdat de meeste van zijn volgelingen zijn gekocht van een Bot-boerderij om de valse schijn te wekken "beïnvloeder" te zijn.
 • Belachelijke verdiensten: Een ander gemeenschappelijk element is dat de meeste van deze oplichters beloven u veel geld te verdienen. Zo is het, ze bieden u een winst van meer dan 50% of zelfs 100%, iets dat zelfs Jeff Bezos nog niet in zijn leven heeft gezien.
 • Ingewikkelde taal: Om u onwetend en hen als experts te laten lijken, zullen deze mensen jargon of zeer gecompliceerde taal met u gebruiken. Ze zullen woorden en concepten gebruiken die zelfs zij niet 100% begrijpen, alleen om je te laten zien dat ze weten waar ze het over hebben. Ze laten zien wat ze niet hebben.
 • Modeluiterlijk: Tenslotte velen delen de schoonheidsnormen die typerend zijn voor een model. Het doel, tussen de foto's van de luxe, rijkdom, levensstijl en hun fysieke verschijning, is om te verschijnen als succesvolle mensen die een beroep doen op de projectie die sommige mensen kunnen genereren.

➡Hoe voorkom je dat je het slachtoffer wordt van fraudeurs op Instagram?

Volg deze tips om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van deze bedriegers:

 • Officiële certificaten: Dit artikel is niet bedoeld om te generaliseren dat alle makelaars op Instagram frauduleus zijn. Degenen die eerlijk zijn en volgens het wettelijke kader opereren, zijn geregistreerd voor de wet, dus ze hebben officiële certificaten.
 • opdrachten: Contracten, indien gemaakt met een bedrijf, worden ondertekend tussen de gebruiker en de makelaar als een bedrijf, niet rechtstreeks met een individu. evenzo, Controleer of de contracten de bijbehorende juridische gegevens bevatten, zoals de bedrijfsnaam.
 • Stuur nooit geld: Stort nooit geld bij uw makelaar, deze zullen vooraf geen geld vragen. Controleer voordat u een storting doet of de makelaar aan alle wettelijke vereisten voldoet. Als hij een adviseur is, zal hij nooit om stortingen vragen, omdat hij je vertelt hoe je meer kunt beleggen, je geld niet beheert.
 • Wees voorzichtig met de berichten: Als u geen informatie hebt gevraagd aan een makelaar en handelaren, en u ontvangt plotseling een bericht van een persoon die u deze diensten aanbiedt, wees dan voorzichtig. De modus operandi is het zoeken naar slachtoffers die zich laten misleiden door hen berichten te sturen zonder dat ze eerder naar hen hebben gezocht.
 • Check hun profiel: Een andere tip waar je rekening mee moet houden is om het profiel van de persoon in kwestie te bekijken. Als je een bericht krijgt van een makelaar, of je bent er naar op zoek, bezoek dan je profiel voordat je reageert of schrijft. Zo kun je zien of het voldoet aan de kenmerken die we hierboven noemden.
 • Vraag naar referenties: Ten slotte kunt u forums en websites gebruiken om meer over die makelaar te weten te komen door er referenties over te vragen.. U kunt de vermeende makelaar zelfs vragen u certificaten of documenten te sturen die de wettigheid ervan garanderen.

Makelaar en handelaren

➡Wat te doen als ik valse makelaars en handelaren ontdek?

Het eerste dat u moet doen, is controleren of de makelaar of handelaren echt vals zijn. Voldoet u aan bovengenoemde kenmerken, dan is de kans groot dat het om een ​​nepprofiel gaat. Als hij u op dezelfde manier heeft geschreven en u wilde overtuigen, dan is dat waarschijnlijk frauduleus.

Wanneer je hebt geverifieerd dat je echt met een frauduleus profiel te maken hebt, is de volgende stap om het profiel te rapporteren. U kunt zelfs een screenshot maken en deze delen met uw vrienden en contacten om hen te waarschuwen voor de persoon en het potentiële risico op fraude.

➡Wat te doen als ik het slachtoffer ben geworden van fraude door een nepmakelaar en -handelaren?

Het proces van het online melden van fraude kan een beetje moeilijk zijn, maar het is mogelijk. De eerste stap is om alle fraude te documenteren en het bewijsmateriaal te verzamelen, daarna moet u naar de cyberpolitieafdeling in uw stad gaan.

Daar moet u de betreffende klacht indienen volgens de wettelijk voorgeschreven procedure. U moet ook contact opnemen met een advocaat Welnu, in theorie zou de klacht ook betrekking hebben op het sociale netwerk voor het toestaan ​​van deze activiteit, evenals de bank voor het toestaan ​​van deze frauduleuze betalingen.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

4 reacties op «Frauduleuze makelaars en handelaren: pas op»

 1. Patricia antwoord

  Kunt u mij helpen met deze pagina www. ultimateinvestmenttrades.com, ze hebben van daaruit een handelaar aanbevolen, hij zegt dat zijn naam logan max is, maar het leek me vreemd, hij stuurt ons een portemonnee-adres waar hij zegt hem de cryptocurrencies te sturen en dat hij een ruimte op die pagina maakt waar we kunnen de handel volgen en geld opnemen wanneer je maar wilt, wat een commissie van 15% op de winst in rekening brengt.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Patricia, alles wat deze pagina biedt zijn piratenmakelaars, als u investeert, verliest u uw geld, wees op uw hoede.

   Groeten.

 2. Joseph R antwoord

  Dit bedrijf is niet te vertrouwen. Mijn man is opgelicht, doe het niet, je zult me ​​later bedanken. Hartelijk groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo José R, bedankt voor je commentaar op frauduleuze makelaars en handelaren: wees voorzichtig. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *