Cannabis: leer beleggen

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Hoewel cannabis, of marihuana, en zijn derivaten in veel landen illegaal zijn omdat het als een drug wordt beschouwd, hebben steeds meer regeringen besloten het te legaliseren. Dit heeft niet alleen medische voordelen opgeleverd, meer vrijheid om het te kopen of gevolgen voor de mensenhandelaars, het heeft ook geleid tot een nieuwe industrie.

Investeren in cannabis kan zeer winstgevend zijn als je weet hoe je het moet doen, aangezien er veel voorbeelden zijn van bedrijven die voor miljoenen dollars aan wiet verkopen. Daarom hebben we deze gids voor beleggen in cannabis voor je opgesteld.

▶ Waarom investeren in cannabis?

 • Regelgeving: Steeds meer landen hebben hun regelgeving over marihuana versoepeld, dit heeft de markt steeds toegankelijker gemaakt. Dit is een goede reden, omdat je niet hoeft te gezicht omslachtige juridische processen om te investeren in deze sector.
 • Medische toepassingen: Het potentieel van cannabis als een manier om bepaalde ziekten en aandoeningen te behandelen is enorm. En het is dat elke dag nieuwe medische toepassingen voor deze plant worden ontdekt, dus het potentieel in de farmaceutische industrie is enorm, wat de waarde ervan verzekert.
 • Speelse toepassingen: Als een vorm van training en recreatie, Cannabis zal elke dag veel populairder worden onder gebruikers. Daarom kan investeren in marihuana, net als investeren in Netflix, veel voordelen opleveren naarmate meer gebruikers het gaan gebruiken als een vorm van entertainment of recreatie.
 • Markt potentieël: Bovendien moet je weten dat marihuana een groot marktpotentieel heeft omdat het in een groot aantal vormen en producten kan worden gebruikt. Tegenwoordig vinden we, naast de al bekende vorm van roken, marihuana in olie, zalven, pillen en zelfs in voedsel.

cannabis

▶ Economische vooruitzichten voor marihuana

Als we naar de gegevens kijken, kunnen we zien hoe cannabis een zeer lucratieve business is geworden nadat het gelegaliseerd is. In 2017 was de marihuana-industrie volgens cijfers van verschillende organisaties meer dan 10 miljard dollar waard.

Bovendien wordt geschat dat tegen 2020 tot 47 miljard dollar kan worden gefactureerd en meer dan 340 duizend bronnen van werkgelegenheid kan genereren. Dit is alleen op de Amerikaanse markt, aangezien Europa overweegt cannabis aan zijn grenzen te legaliseren.

▶ Manieren om te investeren 

Er zijn verschillende mechanismen waarvan we kunnen profiteren om in cannabis te investeren, aangezien niet alles beperkt is tot het planten en verwerken van je plant. Hier zullen we u vertellen op welke manieren u in deze plant kunt investeren zonder deze te zaaien, te snijden en ermee in contact te komen.

 1. Beursgenoteerde cannabisbedrijven

De eerste beschikbare optie om in cannabis te beleggen is via de aandelenmarkt. Hiervoor moet je aandelen kopen van een beursgenoteerd bedrijf dat zich toelegt op de productie, verkoop of verwerking van dit kruid.

Deze optie, terwijl de kluis, is ook moeilijk, omdat de meeste van deze bedrijven uitsluitend zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange of de Canadese Stock Exchange.. De makelaars die toegang bieden tot deze beurzen zijn meestal duur, vooral voor gebruikers in Latijns-Amerika en Europa.

 1. verhandeld fonds

Een van de nadelen van beleggen in cannabis is dat het enigszins volatiel kan zijn. Daarom raden veel experts aan om te beleggen via een exchange-traded fund of ETF. Idealiter gebeurt dit via een beursgenoteerd fonds dat bedrijven samenbrengt die zich bezighouden met de teelt, productie, verwerking, distributie en verkoop van cannabis.

Momenteel kunnen we verschillende op de beurs verhandelde fondsen vinden die variëren afhankelijk van de bedrijven die ze samenbrengen. De meest voorkomende op de beurs verhandelde fondsen zijn ETFMG Alternative Harvest (MJ), Emerging Marijuana Growers Index ETF en Horizons Marijuana Life Sciences ETF. De grootste is ETFMG, aangezien het meer dan 1,100 miljard activa heeft.

 1. Index CFD's

Aan de andere kant kunt u beleggen in CFD's, wat veel gemakkelijker, eenvoudiger en vooral toegankelijk kan zijn. Er zijn veel opties, omdat makelaars dit mechanisme vaak aan hun investeerders aanbieden.

De BITA Cannabis Stock Index wordt beschouwd als een van de beste indexen, aangezien deze 20 bedrijven met betrekking tot marihuana groepeert. We kunnen ook de BITA Global Cannabis Giants USCANNA vinden, die 64 bedrijven in het segment omvat. We kunnen dus veel meer indices vinden om in CFD's te beleggen.

▶ Makelaar om te investeren 

Als je in marihuana wilt investeren, zijn dit de beste makelaars.

 • XTB: Deze makelaar biedt u een CFD aan die is gemonteerd op de BITA Global Cannabis Giants USCANNA-index die 64 bedrijven in de sector groepeertZowel uit de Verenigde Staten als Canada met een grote kapitalisatie en goede waarde.
 • Plus500: Aan de andere kant hebben we Plus500, een index die 20 Canadese bedrijven in de cannabissector groepeert die beursgenoteerd zijn. Het belangrijkste kenmerk van deze index is dat 4 van de bedrijven actief zijn in de farmaceutische sector, wat het een grote steun geeft.

Het is belangrijk om te leren hoe u een makelaar kiest, omdat dit de prestaties van uw beleggingen beïnvloedt en ook bepaalt hoe eenvoudig het proces kan zijn. Hoewel er meer opties zijn, zijn de twee bovengenoemde makelaars de meest gekozen optie door zowel beginnende als ervaren beleggers.

Cannabis

▶ Wat biedt de toekomst voor cannabis?

Zonder twijfel, steeds meer landen keuren het gebruik van marihuana goed, zowel medicinaal als recreatief. Daarom zullen steeds meer bedrijven besluiten deze markt te betreden, of het nu gaat om productie of verkoop en distributie.

In korte tijd zullen we deze sector echt zien exploderen, zodat de winst en de waarde van uw investering naar de hemel gaan. De weg heeft nog een lange weg te gaan, maar wat is een betere manier om hem te bereiken als hij nog maar net begint dan aan het einde, als hij al verzadigd is.

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Cannabis: leer beleggen»

 1. Liam antwoord

  Ze willen dat ik met hen investeer, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me afzetten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Liam, bedankt voor je reactie op Cannabis: Leer beleggen. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.