CFD's: alles wat u moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juli 2024 door Pedro Martínez González

In de financiële wereld kunnen we verschillende mechanismen vinden die zijn ontworpen om verschillende manieren van beleggen aan te bieden, zoals CFD's. Een van de opties die aan populariteit wint bij zowel beginnende als ervaren beleggers, maar ook een optie is met veel voordelen en punten om rekening mee te houden.

Deze mechanismen, ook wel contracts for difference genoemd, stellen u in staat om veel gemakkelijker en sneller in andere onderliggende activa te beleggen. Daarom vertellen we je hier alles wat je moet weten over deze nieuwe manier van beleggen en je geld laten groeien.

➡Wat zijn CFD's precies?

CFD's we kunnen ze definiëren als een contract Voor iets dat ze contracts for difference worden genoemd, waarbij een instelling een bank of een makelaar kan zijn, en een belegger overeenkomen om het verschil in prijs van een actief te ruilen. Genoemd verschil Het wordt berekend op basis van de prijs van het actief op het moment van ondertekening van het contract en de verkoopprijs aan het einde ervan.

Op deze manier bezit de belegger op geen enkel moment het actief, maar alleen het contract waarin de uitwisseling van het verschil is overeengekomen. Hierdoor wordt zowel de hefboomwerking beter als de investering lager.

Door het actief niet als zodanig fysiek te hebben, ontvangt de belegger verschillende voordelen. Een van hen is de in staat zijn om te handelen met een bijna enorme hefboomwerking , dat wil zeggen, contracten sluiten met grote sommen geld, maar met kleine investeringen. Dat maakt de markt een stuk toegankelijker.

Houd er rekening mee dat de uiteindelijke waarde van het actief lager kan zijn dan afgesproken of dat het waarde kan verliezen, wat ertoe leidt dat de CFD negatief is. Als u handelt met een hoge hefboomwerking, wordt het risico op verlies erg hoog.

CFD's

 

➡Hoe werken CFD's?

Een hefboom-CFD werkt via een lening van de makelaar , die verantwoordelijk is voor het bijdragen van een bedrag van de operatie. Op deze manier kunnen we opereren zonder dat we er al het geld in hoeven te steken, wat investeringen toegankelijk maakt.

meestal Makelaars vragen een percentage van het CFD of garantiecontract We moeten niet vergeten dat het huis nooit verliest. Dit bedrag is bedoeld om een ​​soort verlies te dekken, hoewel deze ook dagelijks in rekening worden gebracht voor afwikkelingen in contracten met een langere looptijd. Het garantiebedrag varieert van 5 tot 25% van de operatie plus commissies van de makelaar.

 

De garantie is normaal gesproken van toepassing op operaties die dezelfde dag sluiten . Indien de transactie niet op de dag wordt afgesloten, zal de makelaar het contract aanpassen aan de huidige interfinanciële financieringsrente. Dit wordt weerspiegeld in een nieuwe verzameling nieuwe functies, ondanks dat ze hetzelfde zijn in een andere periode.

We raden u aan de gegarandeerde stops niet te deactiveren, omdat ze werken als een soort waarschuwing in geval van verliezen. Als de positie verlies oplevert en u niet reageert op de margestorting om de vereiste minimale storting te evenaren, zal de makelaar de posities sluiten.

➡Het risico van CFD's

Binnen CFD's kunnen we volgens experts twee belangrijke risico's vinden. Het eerste risico is een hoge hefboomwerking wat, in het geval dat het actief waarde verliest, zich kan vertalen in zeer hoge verliezen en schulden bij de makelaar. Dit komt omdat leverage een lening is om te werken.

Het tweede risico is dat de markten erg volatiel zijn Dus een actief dat vandaag stabiel en waardevol lijkt, kost morgen misschien niets. Zoiets is er met olie gebeurd tijdens de Covid19-pandemie van 2020.

➡CFD-typen

Voordat u in CFD's belegt, moet u weten dat er verschillende klassen zijn. Elk van deze typen heeft bijzondere kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hier zullen we u vertellen waar elk type CFD over gaat.

 • Financiële activa: CFD's voor financiële activa zijn gericht op het afdekken van dit soort activa. Met andere woorden, het zijn contracts for difference die alleen werken met financiële activa van een andere aard. Hier vinden we CFD's gericht op activa zoals: valuta's, aandelen, obligaties, ETF's, rentetarieven, fondsen, onder andere opties.
 • Niet-financiële activa: Aan de andere kant kunnen we CFD's of contracts for difference vinden die gericht zijn op activa die niet tot de financiële sector behoren. Hier zijn de opties talrijk, hoewel we de investering in grondstoffen zoals metalen, granen, olie, enz. Sommige indices zijn ook geclassificeerd, meestal aandelenmarkten.

CFD's

➡Voordelen van CFD's

Handelen in CFD's biedt u voordelen zoals:

 • Toegang tot wereldmarkten: Een van de grote voordelen van dit type contract is dat: biedt toegang tot markten over de hele wereld. U kunt een CFD bijvoorbeeld lanceren op Spaanse, Franse, Aziatische markten en meer.
 • Gegarandeerde tussenstops: Met deze functie kunt u transacties afsluiten wanneer hun verliezen het door u gestorte startkapitaal overschrijden. Dit soort verzekering of noodstop is ontworpen om te voorkomen dat verliezen uw fondsen overschrijden wat helpt om het hoge risico van CFD-volatiliteit te verminderen.
 • Korte en lange termijn operaties: Een ander groot voordeel van CFD is dat: stelt u in staat zowel op korte als op lange termijn te opereren . U kunt transacties op dezelfde dag openen en sluiten of ze langer laten staan ​​om te profiteren van marktschommelingen.
 • Investeringskosten: Dat zou je ook moeten weten Met CFD's kunt u handelen met een relatief lage investering. Het enige dat u nodig hebt, is de initiële kosten te dekken die variëren van 5 tot 25%, waardoor u met een zeer hoog bedrag kunt werken, maar met een lagere investering.

➡Nadelen van CFD's

Ten slotte moet u weten dat CFD's ook een negatieve kant hebben, de hoge volatiliteit van de markt kan uw pass-trade veel waard maken om in momenten weinig waard te zijn. Bovendien heeft Dit kan zich vertalen in grote verliezen als u niet weet hoe u op de juiste manier van de hefboomwerking kunt profiteren.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «CFD's: alles wat u moet weten»

 1. Matias antwoord

  Dit bedrijf laat je niet terugtrekken. Ik zeg je uit eigen ervaring, doe het niet, je zult me ​​later bedanken. Hartelijk groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Matías, bedankt voor je commentaar op CFD's: alles wat je moet weten. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *