Chartisme: hoe financiële grafieken te interpreteren?

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in november 2023 door Pedro Martínez González

Een van de sleutels tot succes in financiën is chartisme. En het is dat statistieken en cijfers je beste bondgenoot kunnen zijn als je weet hoe je ze moet lezen en hoe je er conclusies uit kunt trekken. Zo stellen de experts het tenminste.

Om financiële grafieken beter te begrijpen, moet u leren hoe u ze moet interpreteren, aangezien deze meestal niet in de vorm van conclusies komen. Daarom vertellen we je hier hoe financiële grafieken interpreteren die u zullen helpen uw beslissingen te verbeteren bij het beleggen in de aandelenmarkt of handel.

✨ Chartisme

Afkomstig van het Engelse woord, Chart, zou Chartism kunnen worden gezegd: is de techniek of een methode om grafieken en vierkanten met financiële gegevens te interpreteren interpret. Hoewel dat woord niet erg gebruikelijk is, althans niet in populair jargon, is het een solide en goed gedefinieerde methode.

Met dit grafische analysesysteem kunt u de prijzen van een actief nauwkeurig interpreteren en kennen. Het gebruik van chartisme stelt ons in staat om de schommeling van de markten nauwkeurig te analyseren, evenals de manier waarop activa in waarde veranderen.

chartisme

 

✨ Punt één om te analyseren: Trends

De trend is een neerwaartse of opwaartse beweging die ten minste twee punten verbindt en het kan als referentie dienen, dit volgens Melchor Armenta, expert in Trading. Binnen de trends vinden we 3 hoofdtypen:

 • Opwaartse of stijgende trend: Deze trend verwijst naar de stijging van de prijzen van een actief gedurende een bepaalde periode. In principe is het een lijn die gestaag stijgt en stijgt, daarom staat het bekend als bullish of bullish, omdat het omhoog gaat.
 • Bearish trend: Vergelijkbaar met de vorige trend, maar in omgekeerde richting is de neerwaartse trend ongeveer a trend die gestaag en gestaag in waarde daalt. Kortom, een trend die daalt of daalt naarmate de tijd verstrijkt en het actief in waarde daalt.
 • Neutrale of laterale trend: Hoewel het zeldzaam is om deze trend tegen te komen, althans niet in de wereld van meer volatiele aandelen en activa, is het belangrijk om het concept ervan te begrijpen. In principe is het een trend waarbij de waarde van het actief wordt gehandhaafd, dat wil zeggen dat het niet stijgt of daalt.

✨ Punt twee om te analyseren: Chartistische cijfers

Een van de sleutels tot het analyseren van grafieken en grafieken is patronen. Chartistische figuren of patronen zijn een reeks figuren die in dezelfde grafieken zijn gevormd, als gevolg van trends. Hun analyse is essentieel om meer te weten te komen over veranderingen in de markt, hiervoor zijn ze gegroepeerd in deze categorieën:

 • Trendveranderingen: Deze formaties manifesteren zich wanneer er een verandering in een trend is, bijvoorbeeld als deze stijgt, daalt en plotseling weer stijgt. De meest voorkomende patronen zijn: Double Top, Double Bottom, Triple Top, Triple Bottom, Reversal Day, Island Reversal, Shoulder - Head - Shoulder, Diamond and Shoulder - Head - Inverted Shoulder, etc.
 • Continuïteit of trendconsolidatie: In tegenstelling tot de vorige, die verschijnen in opwaartse of neerwaartse trends, verschijnen deze cijfers tijdens neutrale of laterale trends. Deze vertellen ons dat lBeleggers accepteren de prijs van activa gunstig.

Hoewel het analyseren van de cijfers u een goed overzicht kan geven, is dit geen garantie voor een succesvolle interpretatie en voorspelling. Houd daarom rekening met enkele technische analysetools zoals:

 • Ondersteunings- en weerstandsniveaus van een beveiliging: Deze indicatoren zijn de hoogte- en dieptepunten waarin koersen worden ondersteund voordat een trend wordt voortgezet of veranderd.
 • Technische indicatoren: Deze gegevens zijn: wiskundige formules die zijn gebaseerd op historische actieve gegevens. De meest voorkomende indicatoren zijn: Momentum (MOM), MACD (Moving Average Convergence / Divergence), Ichimoku en Heikin-Ashi.
 • volume: Deze volumes zijn het aantal contracten dat de betrouwbaarheid van een cijfer rectificeert of verwerpt.

Ten slotte hebben we tegenslagen die bewegingen zijn die tegengesteld zijn aan de natuurlijke trend van een actief, zowel omhoog als omlaag.

✨ Punt drie om te analyseren: Soorten financiële grafieken

U moet ook weten dat een van de sleutels tot succes in chartisme het leren lezen van grafieken is. Om dit te doen, moet u weten wat de belangrijkste soorten grafieken zijn die in de financiële wereld worden gebruikt.

 • Lijngrafiek: Dit is de eenvoudigste grafiek van allemaal, omdat het een lijn is die de huidige slotkoers verbindt met de volgende slotkoers van een actief. Het belangrijkste voordeel is dat: het is heel eenvoudig, visueel en ook heel gemakkelijk te interpreteren.
 • Staafafbeelding: De staafgrafiek is completer dan de vorige grafiek en toont de openings- en slotkoersen, evenals de hoogte- en dieptepunten van de prijs in een bepaalde periode. Elk van de staven in de grafiek Ze vertegenwoordigen de prijs van het activum in de geselecteerde periode.
 • Japanse kandelaargrafiek of kandelaars: Het hele lichaam (kaars) van deze grafiek vertegenwoordigt het verschil tussen de openings- en sluitingswaarden. De kleine lijnen op elke kaars, ook wel wieken genoemd, vertegenwoordigen de hoge en lage prijzen voor de dag op het betreffende activum.

✨ Tips om uw grafiek te verbeteren

Als u financiële grafieken en gegevenstabellen efficiënt wilt leren lezen, moet u met een aantal punten rekening houden. De eerste is dat oefening kunst baart, dat wil zeggen, om een ​​expert te worden, moet je veel oefenen.

Het tweede is dat theorie is een fundamenteel onderdeel van alle praktijk, daarom moet je over de juiste kennis beschikken. We raden u aan boeken te lezen en alles te onderzoeken om uw vermogen om dit soort gegevens veel efficiënter te lezen en te interpreteren, te ontwikkelen.

Cannabis

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Chartisme: hoe financiële grafieken te interpreteren?»

 1. daniela antwoord

  Dit bedrijf laat je niet terugtrekken. Ik zeg je uit eigen ervaring, doe het niet, je zult me ​​later bedanken. Hartelijk groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Daniela, bedankt voor je commentaar op Chartismo: Hoe kan ik financiële grafieken interpreteren?📊. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.