Cryptocurrency Mining Contaminatie

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in november 2023 door Pedro Martínez González

Geloof het of niet, cryptocurrencies hebben een donkere kant zoals vervuiling. Hoewel de toekomst van geld door experts wordt overwogen, omdat hier de waarde ervan wordt ondersteund door gecodeerde codeketens. Deze hebben ook nadelen die verder gaan dan de eenvoudige instabiliteit van deze digitale valuta.

Een van de meest opvallende negatieve punten van deze cryptocurrencies is het feit dat ze vervuilen. Ja, zoals het is om te luisteren, cryptocurrencies zijn een bron van vervuiling echt belangrijk en doet goede schade. Hier zullen we u meer over dit onderwerp vertellen, zodat u het perfect begrijpt.

▶ Cryptocurrency-mijnbouw

Bekend als mijnbouw, dit is de naam die wordt gegeven aan het productieproces en de validatie van de transacties van deze cryptocurrencies. in principe Mijnbouw bestaat uit het oplossen van een reeks raadsels of wiskundige problemen die het vrijgeven van cryptocurrencies uit de Blockchain mogelijk maken.

De ketens van algoritmen waaruit de Blockchain bestaat, worden steeds complexer, wat het extractie- of mijnbouwproces bemoeilijkt. Dit betekent dat het verbruik van middelen steeds hoger wordt, zowel voor Software, Hardware als voor mensen.

Hoewel het in het begin voldoende was om een ​​mijnwerker, een mens, achter en een computer te hebben, heeft de complexiteit van de problemen de middelen om ze op te lossen robuuster gemaakt. nu Het is noodzakelijk om gespecialiseerde apparatuur te hebben die meestal bestaat uit verwerkingskaarten, CPU's en speciale programma's.

Dus om vandaag cryptocurrencies te produceren of te minen, is het noodzakelijk om een ​​groot aantal CPU's, processors en kaarten tegelijkertijd te laten draaien. Dit gaat hand in hand met verschillende computers die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van alle processen, waardoor de bedrijfskosten hoog zijn, althans in elektrische energie.

Minería

▶ Het niveau van besmetting van Cryptocurrency-mijnbouw

Zoals we je al vertelden, is het nodig om een ​​grote hoeveelheid computerapparatuur te laten werken om de raadsels op te lossen die cryptocurrencies binnen de Blockchain houden. Dit vertaalt zich in een hoog energieverbruik, zonder toevoeging van de benodigde koeling van de apparatuur en faciliteiten.

Door elektrische energie rechtstreeks van het net te verbruiken, zorgt ervoor dat de planten hun productie moeten verhogen, waardoor het gebruik van brandstoffen en vervuiling toeneemt . Volgens een Digiconomist-studie in 2018 bereikte het energieverbruik voor Bitcoin-mining 73,12 TWh per jaar.

Het energieverbruik is zo hoog dat het het energieverbruik van landen als Denemarken of Bulgarije overtreft. Dat klopt, er zijn slechts 38 landen die meer energie verbruiken dan alle Bitcoin-mining per jaar.

Naast het verbruiken van energie om computerapparatuur op te starten, Cryptocurrency-mijnwerkers verbruiken ook energie voor ander gebruik. De apparatuur heeft bijvoorbeeld airconditioning nodig vanwege de grote hoeveelheid warmte die ze genereren, evenals verlichting voor de faciliteiten waar de apparatuur staat.

▶ Waarom vervuilen ze zoveel?

Het energieverbruik van cryptocurrencies is erg hoog, zo erg zelfs dat velen van ons zich afvragen waarom dit gebeurt? Allereerst moet je dat weten het mijnproces vereist dat veel computers tegelijkertijd werken , dus eigenlijk zijn er kilometers computers tegelijk aan het werk.

Aan de andere kant hebben we dat het gebrek aan regelgeving een ander punt is om rekening mee te houden, aangezien er in landen als India geen wetten zijn rond cryptocurrency-mining. in principe er zijn honderden en honderden cryptocurrency-fabrieken die tegelijkertijd veel energie verbruiken.

Een andere reden waar we rekening mee moeten houden is dat hier geen conventionele computerapparatuur wordt gebruikt. GPU's, grafische kaarten en processors verbruiken allebei veel elektriciteit en ze genereren ook veel warmte. Dit vereist het installeren van luchtturbines om ze te koelen en dus meer energie te verbruiken.

Houd er ook rekening mee dat het niet alleen voldoende is om de computer aan te zetten en dat nu ook het gebruik van veel meer bronnen erbij komt kijken. Dit zien we bijvoorbeeld bij het aanleggen van bedrading, bij de aanschaf van briefpapier, opslag en meer, wat de carbon footprint vergroot.

▶ Cryptocurrencies die de meeste energie verbruiken

 • Bitcoin: Bitcoin is de cryptocurrency die volgens experts de meeste energie verbruikt. Uit de gegevens blijkt dat het verbruik gemiddeld tussen de 55,63 en 73,12 TWh per jaar ligt. Dit komt omdat de meest bekende digitale valuta krachtigere apparatuur vereist om deze te minen.
 • Ethereum: De op één na belangrijkste cryptocurrency ter wereld, het is ook de tweede die de meeste energie verbruikt. Volgens Xatakauna is deze cryptocurrency alleen in de Verenigde Staten, verbruikt het equivalent van 65 miljoen wasmachines die tegelijkertijd draaien . Dit vertaalt zich in tonnen en tonnen koolstof in het milieu.

besmetting

▶ Hoe de vervuiling door mijnbouw verminderen?

Als u overweegt uw eigen bitcoin of een andere cryptocurrency-mining te openen, moet u weten dat er gespecialiseerde technieken zijn om al het energieverbruik te verminderen. We vertellen je hier 3 tips die je hierbij helpen.

 • Extra energieverbruik verminderen: Zoals we je al vertelden, hebben veel cryptocurrencies extra apparatuur nodig, zoals verlichting en koeling. Als je energie wilt besparen, kun je wedden op bijvoorbeeld het gebruik van led-lampen en natuurlijke luchtstromen om de ruimtes te koelen.
 • Nieuwe generaties apparatuur: Een andere veel voorkomende optie om het energieverbruik te verminderen is in ruil uw oude computerapparatuur voor nieuwere computers. Er zijn nieuwe grafische kaarten, processors, GPU's, programmeerbare chips en die hebben een veel efficiënter stroomverbruik om minder te vervuilen.
 • Wetten en vergoedingen: Tenslotte U kunt zoeken naar de lokale wetten die gericht zijn op het compenseren van de schade die wordt veroorzaakt door de vervuiling die door uw mijnbouw wordt veroorzaakt. . Op dezelfde manier kunt u compensatie betalen voor koolstofemissies die worden gebruikt voor acties die gericht zijn op het omkeren en bestrijden van klimaatverandering.
DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Cryptocurrency Mining Contaminatie»

 1. Camila Gold antwoord

  Ik heb een kennis die investeert, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of mij oplichten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Camila Oro, bedankt voor je reactie op Cryptocurrency Mining Contamination. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.