Dogecoin: alles over deze cryptocurrency

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Wat we misschien denken is een verre toekomst, in werkelijkheid is het dat niet, aangezien we vandaag de komst van cryptocurrencies zoals Dogecoin steeds dichterbij zien. Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat ze een kaart verslaan, winnen ze beetje bij beetje terrein.

De opkomst van cryptocurrencies was zo groot dat vandaag wat een grap leek, werkelijkheid is geworden. Dat klopt, vandaag zullen we je meer vertellen over een van de leukste, meest bizarre en ook snelst groeiende cryptocurrencies die we kunnen vinden in de wereld van virtueel geld.

➡Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die naar voren kwam als een grap, omdat het is geïnspireerd door de beroemde hond Doge, een meme geïnspireerd door het Shiba Inu-ras. Deze valuta, die een internetgrap lijkt, heeft beetje bij beetje aan relevantie gewonnen in de wereld van digitale valuta.

Deze cryptocurrency is ontwikkeld op basis van de Litecoin Blockchain en zijn open code en werkt volgens het P2P-schema met een gedecentraliseerde code. Het doel van deze valuta is om een ​​veel schonere, transparante en vooral toegankelijke munt voor gebruikers te creëren.

Dit eenvoudige en goedkope transactiesysteem wordt een veel relevantere alternatieve betaalmethode dan andere cryptocurrencies. In feite zeggen de makers ervan dat Dogecoin eigenlijk is geboren als een parodie op Bitcoin, dus het was niet het product van een poging om geld te verdienen, zoals het geval is bij bedrijven.

Behalve dat het ontworpen is om veel transparanter te zijn, deze virtuele valuta is een van de belangrijkste drijfveren van winstprojecten geweest. En het is dat de ontwikkelaars initiatieven hebben gelanceerd zoals het financieren van waterprojecten in Kenia, of het promoten van Paralympische atleten.

➡Verschillen tussen Dogecoin en Bitcoin✨

Hoewel het werd geboren als een parodie op Bitcoin en ze een soortgelijk systeem hebben, aangezien Dogecoin is geïnspireerd door Litecoin dat op zijn beurt de verbeterde Bitcoin-blockchain gebruikt, kunnen we belangrijke verschillen vinden. Hier zullen we je vertellen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de cryptocurrency van de puppy en de rest.

 1. Transactiesnelheid: Een van de belangrijkste kenmerken van Dogecoins is dat: de snelheid waarmee transacties worden gedaan is erg goed. Litecoin heeft 2.5 minuten nodig om te valideren, Bitcoin 10 minuten, Dogecoin heeft maar één minuut nodig.
 2. beveiliging: Hoewel er niet veel bekend is over de beveiligingssystemen achter Dogecoin, begon een Reddit-gebruiker onderzoek te doen om te bepalen welke de veiligste cryptocurrencies zijn. De Japanse puppymunt, waar we het hier over hebben, zakte naar de tweede plaats.
 3. Toegankelijke mijnbouw: Een ander groot voordeel is dat, In vergelijking met andere cryptocurrencies is het minen van deze valuta veel eenvoudiger. Het enige dat u nodig hebt, is een eenvoudige computer en enige kennis van programmeren en mijnbouw. In plaats daarvan vereist Bitcoin zeer complexe en dure apparatuur om te werken.
 4. rentabilidad: Een van de doelen van de makers van Dogecoin was om een ​​virtuele valuta te creëren die veel toegankelijker was, niet alleen qua complexiteit, maar ook qua kosten. We kunnen dit zien aan de zeer lage commissies die deze valuta heeft, wat de werking ervan zeer economisch maakt.
 5. Transactievolume: Tot slot moet je weten dat het aantal transacties dat Dogecoin kan ondersteunen is erg hoog. Terwijl Bitcoin het overtreft, het gemiddelde van deze virtuele valuta is 40 duizend dagelijkse transacties waardoor het volume erg groot wordt en steeds meer terrein wint.

dogecoin

➡Technologie achter✨

Je zou kunnen zeggen dat de makers van Dogecoin het beste van twee werelden hebben genomen. Van Bitcoin namen ze hun Blockchain, die een algemeen bewezen werking heeft. Aan de andere kant namen ze de open source van Litecoin met als doel een open, functioneel platform met een hogere capaciteit te creëren.

Om gebruikers veiligheid te bieden, heeft Dogecoin een Proof of Work- of PoW-systeem ingebouwd dat verantwoordelijk is voor het voorkomen van aanvallen van hackers. Daarnaast zijn de Scrypt- en SHA-256-algoritmen ingebouwd om de werking van de cryptocurrency en de mining ervan te verbeteren.

➡Mijnbouw✨

De werking achter Dogecoin-mijnbouw is heel eenvoudig. De mijnwerkers zijn verantwoordelijk voor het valideren van de transacties in het Blockchain-systeem, in ruil daarvoor ontvangen ze een munt voor de validatie ervan. Op deze manier, hoe meer gebruikers deelnemen aan het proces, hoe meer Dogecoin is ze genereren.

Om Dogecoin-mining uit te voeren, hebt u geen complexe apparatuur nodig, zoals bij andere soorten cryptocurrencies. Volgens gebruikers heb je alleen een conventionele computer en een speciaal programma nodig. Bovendien moet u enige kennis hebben om u te helpen de computer te programmeren om automatisch te minen.

➡Hoe het te gebruiken?

Als een van de meest gebruikte cryptocurrencies op de markt, alleen overtroffen door Bitcoin, Dogecoin wordt veel gebruikt in online winkels. En het is dat steeds meer plaatsen dit soort virtuele valuta als betaalmiddel accepteren.

Daarom moet u weten dat een voordeel van de virtuele valuta van de Japanse puppy is dat elke dag meer bedrijven ze als betaalmiddel accepteren. Dit maakt ze nuttig voor het kopen, verkopen en zelfs als betaling voor diensten of ruiltransacties, enz.

dogecoin

➡Hoe krijg je Dogecoin?

Er zijn twee manieren om Dogecoin te krijgen. De eerste is het minen van deze cryptocurrency, hiervoor moet je lid worden van de Blockchain en beginnen met het valideren van transacties. U ontvangt dus een virtuele valuta voor elk van de transacties die zijn gevalideerd en toegevoegd aan de blockchain, waardoor u een Dogecoin verdient.

Hoewel deze munt niet een van de meest gewaardeerde is, is het wel een van de meest populaire op de markt. Dat is de reden Dogecoin is bijna te vinden in alle beste ruilhuizen of Exchange. Op deze manier kunt u deze cryptocurrencies gemakkelijk verwerven of omwisselen.

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Dogecoin: alles over deze cryptocurrency»

 1. Ana Maria antwoord

  Dit bedrijf is een hoax. Mijn man is opgelicht, doe het niet, je zult me ​​later bedanken. Hartelijk groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Ana María, bedankt voor het reageren op Dogecoin: alles over deze cryptocurrency. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.