Bedrijven om te investeren: hoe kies je de beste?

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juli 2024 door Pedro Martínez González

Een van de grote voordelen, die ook een nadeel kan zijn, van de beurzen, is dat ze een groot aantal bedrijven en activa hebben om te investeren. Kijk maar naar de lange lijst van activa en organisaties die genoteerd zijn aan beurzen zoals New York of Londen om het te begrijpen.

Het is belangrijk om te weten hoe u moet kiezen in welke bedrijven u wilt beleggen om optimaal te kunnen profiteren van alle voordelen die het kopen van een aandeel u kan bieden. Hier zullen we u enkele sleutels geven waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar aandelen om uw geld te beleggen.

▶ Nettowinst per aandeel

Dit is een van de belangrijkste punten om rekening mee te houden, aangezien dit direct van invloed is op de voordelen die we uit de acties kunnen halen. De nettowinst per aandeel kan worden gedefinieerd als het economische voordeel of de waarde die we zullen ontvangen voor elk gekocht aandeel.

Het verkrijgen ervan is heel eenvoudig, we moeten alleen deel de nettowinst na belastingen door het aantal aandelen. Deze indicator geeft ons een realistischer aantal en een realistischer beeld van de voordelen die we kunnen behalen door het aantal aandelen te vergroten of te verkleinen. Het geeft ons ook een overzicht van hoe goed het bedrijf is om in te investeren.

bedrijven

▶ Dividendrendement

dividenden ze zijn een soort voordeel dat we kunnen ontvangen door aandelen te hebben. Hoewel niet alle bedrijven ze aanbieden, zijn er enkele die dat wel doen, wat een extra voordeel kan betekenen, aangezien het geld is dat we in rekening brengen.

Houd rekening met het percentage of het bedrag aan dividend dat u ontvangt om te beoordelen of de actie in deze zin winstgevend is. Naast extra inkomsten is het dividendrendement ook nuttig bij het bepalen van de marktwaarde van een aandeel.

▶ Jaarrekening van bedrijven om te investeren

Een van de factoren die van invloed zijn bij het bepalen van de waarde van de aandelen van een bedrijf om te investeren, is: uw financiële situatie. En de realiteit is heel simpel, er zijn maar weinig mensen die willen investeren in bedrijven die in het rood opereren.

Als u een veel meer analytische, onderbouwde en geïnformeerde beslissing wilt nemen, moet u de gegevens raadplegen. Veel landen hebben wetten waarin elk bedrijf dat op de aandelenmarkt actief is, verplicht is zijn financiële overzichten aan zijn investeerders te tonen, zodat u kunt weten of het winstgevend was of juist verliezen heeft.

▶ Aandelenkoers

Niet alle bedrijven om te investeren hebben dezelfde prijs of actiekosten, Dit komt omdat elk bedrijf anders is en andere waarderingen heeft. Een duidelijk voorbeeld zien we bij de aandelenkoers van Amazon, die hoger is dan die van andere bedrijven.

Meer dan de waarde van het bedrijf, moet u rekening houden met de aandelenkoers zodat het niet je hele budget opslokt. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn, want er zijn momenten waarop de prijzen dalen en ze een goede gelegenheid zijn om te investeren.

PER

De PER is een van de belangrijkste economische indicatoren om rekening mee te houden. Oosten PER is de verhouding tussen de beurskoers en de winst per aandeel. Deze relatie vertelt ons hoe vaak we de voordelen betalen die een bedrijf ons biedt. Simpel gezegd, het is een beetje waar voor je geld voor de handelswereld.

Als we de PER in omgekeerde richting berekenen, kunnen we andere belangrijke gegevens verkrijgen, de jaarlijkse winstgevendheid van het aandeel. Al deze informatie kan ons helpen om te zien of onze investering de beste is of dat de actie aan ons te wijten is.

▶ Richtprijs

De richtprijs is een ander punt dat u in gedachten moet houden. De beste manier om de richtprijs te bepalen, is de prijs die het aandeel naar verwachting zal bereiken, dit volgens consensus en deskundig advies.

Om dit prijsdoel te bereiken, nemen analisten een reeks gegevens, informatie en zelfs nieuws over de bedrijven. De richtprijs kan u een overzicht van de waarde geven, en prestaties, die u in de toekomst voor uw aandelen kunt verkrijgen, zodat u weet voor hoeveel u ze kunt verkopen.

▶ Type bedrijven om te investeren

Een van de factoren die velen van ons over het hoofd zien bij het kiezen van aandelen om te kopen, is het type bedrijven. En het is dat, geloof het of niet, de categorie waarin het bedrijf is gevestigd de waarde van zijn aandelen kan beïnvloeden.

Met de COVID19-pandemie kunnen farmaceutische bedrijven bijvoorbeeld een grote kans krijgen voor hun acties. evenzo, technologiebedrijven zullen de komende maanden sterker groeien growth. In plaats daarvan wordt verwacht dat oliemaatschappijen de komende jaren geleidelijk in waarde zullen dalen.

Latijns-Amerika

▶ Makelaar

Geloof het of niet, de makelaar kan van invloed zijn op de keuze van sommige aandelen of bedrijven om te beleggen. Hoewel dit niet zo opvalt, zien we enkele indicaties in het aantal bedrijven dat aanbiedt of in de wettelijke regelingen.

Rekening houden met de makelaar bij het kiezen van een bedrijf om in te investeren, is een zeer belangrijk punt, omdat dit het investeringsproces zal beïnvloeden. De beste makelaars bieden meestal veel toegankelijkere voorwaarden, evenals een groot aantal bedrijven, zodat u gemakkelijk en zonder complicaties kunt kiezen in welke u wilt investeren.

▶ De situatie in de wereld

Niet alleen de situatie van het bedrijf of de makelaar heeft invloed op de prijs en prestatie van het aandeel, ook de wereld heeft invloed. We moeten niet vergeten dat het concept van globalisering ervoor heeft gezorgd dat een gebeurtenis in een ver land een vlindereffect heeft gegenereerd.

Zo had de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China invloed op de beurswaardering van veel bedrijven. Daarom moet u rekening houden met de huidige situatie in de wereld, evenals met de markten en hun instabiliteit om betere beslissingen te nemen bij het kiezen waar u uw geld wilt beleggen.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Bedrijven om te investeren: hoe kies je de beste?»

 1. Gabriel antwoord

  Ze nodigen me uit om te investeren, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me oplichten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Gabriel, bedankt voor je reactie op Bedrijven om in te investeren: hoe kies je de beste? Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *