Scanner: gids om het te detecteren🔎

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in november 2023 door Pedro Martínez González

Een scanner is een manier om iets te noemen dat frauduleus is of dat het oplichterij is. Dat klopt, zoals u misschien al weet, zullen we u hier op een paar punten vertellen hoe u kunt detecteren of uw makelaar oplichterij is.

✨Domein- en beveiligingscertificaat

Het eerste waar u naar moet kijken, is het domein van de website. Als dit http is, wees dan verdacht, want als het de s (https) niet heeft, betekent dit dat de site geen beveiligingscertificaten of gebruikersbescherming heeft.

Aan de andere kant moet je ook letten op het domein, aangezien de meest voorkomende is om .com, .org, .es of .mx te vinden. Als je ziet dat het domein onder andere een .ico, .live of .club heeft, is de makelaar waarschijnlijk onbetrouwbaar Welnu, veel sites die exotische domeinen gebruiken, zijn omdat ze zijn verbannen uit de belangrijkste hostingservices.

✨ Risiconota

Als u wilt verifiëren dat uw makelaar geen scanner is, gaat u naar de onderkant van de website, aangezien de waarschuwing of risiconota bepaald door de Europese, Australische en Amerikaanse ESMA-regelgeving in de voettekst moet staan.

Die makelaars die niet beschikken over de door de ESMA voorgeschreven risiconota's onderaan de website of mededelingen van andere aard, dan zijn ze niet gereguleerd. Een niet-gereguleerde scanner voldoet namelijk niet aan de ESMA-eisen.

Oplichter

✨ Wie exploiteert de makelaar?

Een ander punt om rekening mee te houden is: het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de exploitatie van de makelaar, aangezien dit ons een indicatie kan geven van de wettigheid en eerlijkheid van hetzelfde. Om het te verifiëren, moet u naar het deel van de algemene voorwaarden of informatie van de makelaar gaan.

Als u geen enkele verwijzing vindt naar de werkmaatschappij van de makelaar of ze alleen verwijzen naar "het bedrijf" of "de exploitant", en geen enkele naar de wettelijke naam, dan is het waarschijnlijk dat er geen bedrijf als zodanig achter zit. Dit is een slecht teken, omdat veel handelaren geesten zijn.

✨ Kantooradres

Degenen die nogal kieskeurige gebruikers zijn, zullen dol zijn op dit punt. En is dat? Het proces is heel eenvoudig, u moet het registratieadres van het bedrijf van de makelaar nemen, dat u in de algemene voorwaarden kunt vinden.

Neem dan dat adres, ga naar Google Maps en plak het; geef enter en wacht op de magie. Wanneer het resultaat van de Google Maps-zoekopdracht naar buiten komt, is de volgende stap om de plaats te verifiëren en te kijken of de kantoren van een handelaar daar echt kunnen worden gevestigd. of als het een woestijnplaats is.

✨Rapporten en meningen

Er zijn platforms die speciaal zijn ontworpen om frauduleuze makelaars te melden. Op deze platforms worden meestal waarschuwingen gelanceerd, ondersteund door gebruikers en organisaties, die fungeren als een soort klacht. Op deze manier kunnen mensen op een nauwkeurige manier weten of de makelaar betrouwbaar is.

Meningen en beoordelingen zijn een andere redelijk efficiënte manier om erachter te komen of een makelaar oplichterij is of niet.. In tegenstelling tot rapporten zijn meningen vaak informeler, omdat ze niet de juridische steun hebben van een instelling. We kunnen veel plaatsen vinden om meningen te geven, zoals sociale netwerken.

✨Allianties

Rekening houden met de allianties van de makelaar is erg belangrijk omdat ze ons een indicatie kunnen geven of het een scanner is of niet. Als een broker bijvoorbeeld bondgenoten heeft zoals handelsapplicaties, Wallets of cryptocurrencies, kunnen we zeggen dat deze betrouwbaar is.

Aan de andere kant, als je ziet dat er onder zijn applicaties een aantal vreemde zijn en waarvan je nog nooit van hebt gehoord, dat wanneer je erop klikt in het Chinees of Russisch verschijnen, dan moet je voorzichtig zijn. Wat geeft je meer vertrouwen? Een makelaar die als bondgenoot een voetbalteam of een bank heeft of een die een vreemde app gebruikt.

✨Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van een makelaar zijn net als de wettelijke verklaring van werking. De eerste manier om te controleren of deze authentiek zijn, is door deze sectie in te voeren; als u erop klikt, wordt u nergens naar omgeleid, wees dan voorzichtig.

Bovendien Als de algemene voorwaarden dubbelzinnig zijn, niet verwijzen naar de werkmaatschappij van de makelaar, spelfouten bevatten, niet in uw taal zijn of belachelijke clausules bevatten, wordt u opnieuw geconfronteerd met een rode vlag voor het hebben van onbetrouwbare juridische documenten.

✨Vereiste informatie

Volgens de DOS-regelgeving Een makelaar kan u slechts twee juridische documenten vragen om uw account te registreren: uw identiteitsbewijs of officiële identificatie en een bewijs van adres of ontvangstbewijs van leveringen. Het opvragen van meer informatie zou namelijk in strijd zijn met de dataregelgeving.

Als de makelaar u om veel informatie vraagt, zelfs gevoelige en zeer persoonlijke informatie zoals uw bankgegevens, moet u voorzichtig zijn. Zonder reden kan een makelaar u om informatie vragen om uw account te valideren die verder gaat dan in de regelgeving is toegestaan, als dit het geval is, is het een scanner.

✨Contactformulieren

Als wanneer u contact opneemt met de telefoon van de makelaar, dit nummer wordt weergegeven als "niet-bestaand" of als een Bot u antwoordt wanneer u naar de chat schrijft, bestaat de pagina waarschijnlijk niet. Dit komt omdat veel makelaars onbetrouwbare of verzonnen contactformulieren gebruiken om te doen alsof ze deze wel hebben.

✨ Website-ontwerp

Eindelijk, a Een van de duidelijkste manieren om een ​​makelaar te detecteren die een voorloper is van iemand die echt is, is het ontwerp van de website. Dit komt omdat veel frauduleuze platforms een kopie zijn, van de kopie, van de kopie van hetzelfde ontwerp.

Als u bijvoorbeeld twee makelaars met hetzelfde ontwerp vindt die hetzelfde sjabloon, dezelfde kleuren en zelfs vergelijkbare logo's of dezelfde informatie gebruiken, is er waarschijnlijk sprake van fraude. Dit komt omdat veel frauduleuze makelaars hun pagina's alleen klonen en klonen om ze te uploaden wanneer de vorige zijn verbannen.

Oplichter

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

4 reacties op «Scanner: gids om het te detecteren🔎»

 1. Hector antwoord

  Goedemiddag, kunt u mij helpen en uitzoeken of Neotrader FX frauduleus is?
  Stort maximaal 5000 peso. En ze bellen me om meer te storten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Hector, het zijn leugenaars, bedankt voor je reactie op Neotradefx. Deze makelaar wordt beschouwd als een SCAM. We raden aan GEEN geld te sturen, ze liegen om van je te stelen, de operaties zijn fictief, het geld wordt nooit met de markt gekruist, ze simuleren het en uiteindelijk markeren ze je en zeggen ze dat je alles bent kwijtgeraakt en dat houden ze zo .

   U kunt hier een recensie en opmerkingen over hen lezen: neotradefx

   Als u een opname aanvraagt, vragen ze u om meer om commissies, belastingen, vergoedingen, legalisaties, enz. Doe het nooit!Het is een duidelijke waarschuwing dat u klant bent van een fraudemakelaar, zelfs als u betaalt, zullen zij uw geld nooit teruggeven.

   Alle informatie die u over het bedrijf verstrekt, zal de getroffenen van deze makelaar helpen, in detail uitleggen hoe alles is gebeurd, welke advertenties u hebt gezien, de namen van uw adviseur, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen, enz.

   Praat met onze chat of klik op deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM JE GELD

   Groeten.

 2. Schoenmaker Heiligen antwoord

  Ze zetten me onder druk om hier te investeren, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me oplichten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Santos Zapatero, bedankt voor je commentaar op Escámmer: Gids om het te detecteren🔎. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.