Ponzi-schema en multilevel: wat zijn ze?

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Tegenwoordig zijn er een groot aantal bedrijven beschikbaar voor mensen om het prachtige pad van ondernemerschap te beginnen. Helaas zijn niet alle schema's zoals Multilevel en Ponzi Scheme zo goed als ze lijken en andere, hoewel misleidend, zijn niet illegaal.

Hier gaan we het hebben over twee algemeen bekende modaliteiten in het bedrijfsleven, maar die ook veel punten tegen zich hebben, toch? Dat klopt, we leggen je alles uit wat je moet weten, zowel over het Ponzi-schema als over de zogenaamde multilevels. Daarnaast zullen we je vertellen hoe je kunt weten of je er een bent.

➡Ponzi-schema✨

Het Ponzi-schema is natuurlijk een methode die is bedacht om mensen op te lichten en die is uitgevonden door de Italiaan Carlos Ponzi. In feite is het een verantwoordelijke persoon wiens taak het is om in korte tijd meer mensen te werven die enorme winsten beloven.

Deze mensen geven een bijdrage en dan moeten ze meer mensen vinden om in het bedrijf te investeren zodat er een ketting of een soort piramide ontstaat. Uiteindelijk komt het geld van de nieuwe links of investeerders, wordt het nooit geïnvesteerd of wordt er geen winst gemaakt. Wanneer ze stoppen met storten, stort het Ponzi-schema in elkaar.

Hoe weet ik of ik deelneem aan een Ponzi-regeling?

Deze 4 punten vertellen je:

 • Als ze je in korte tijd veel geld beloven en met voordelen boven het marktgemiddelde.
 • Het bedrijf heeft zeer weinig juridische documentatie, evenals informatie over diensten, locatie, enz.
 • Het is niet geregistreerd of gereguleerd door een overheidsinstantie zoals een belastinginstantie, eigendomsregister, effectenbeurs, enz.
 • Ze bedriegen je door je het luxueuze leven van hun investeerders te laten zien en de grote hoeveelheid geld die ze genereren, maar ze vertellen je nooit hoe het daadwerkelijk wordt gegenereerd.

ponzi en multilevel-schema

➡Meerdere niveaus✨

Het schema met meerdere niveaus is een beetje anders. Hier nodigen bedrijven hun klanten uit om distributeur te worden, deze voegen op hun beurt hun eigen klanten toe en creëren zo een netwerk van distributeurs. Ik ben bijvoorbeeld een Herbalife distributeur en heb tegelijkertijd 5 kleinere distributeurs. Herbalife verzendt producten naar mij en ik naar hen.

Hier hebben we veel voor bedrijven waarvan het risico is uitbesteed, aangezien degenen die verliezen als ze niet verkopen, zijn de distributeurs. Deze regeling, hoewel misleidend en oneerlijk, is niet illegaal, in feite zijn er mensen met grote distributienetwerken die onder deze regeling vallen.

Hoe weet ik of ik in een multilevel zit?

Lees deze 4 punten maar eens:

 • Motivatie is een fundamenteel onderdeel, ze laten je geloven dat je een leider en een ondernemer bent.
 • Recruiters richten zich op financieel noodlijdende mensen onder grote beloften van winst.
 • Ze vragen je om een ​​product te consumeren waarvan je een kit of een vaste hoeveelheid voorraad moet kopen.
 • De investering kan hoog zijn vanwege de hoeveelheid product die ze u vragen te kopen. Ze zullen u op welke manier dan ook overtuigen om te kopen door snelle winsten en gemakkelijke verkopen te beloven.

➡Verschillen tussen het Ponzi-schema en de MLM✨

Hoewel ze in wezen vergelijkbaar zijn, zijn er eigenlijk grote verschillen tussen het Ponzi-schema en het MLM-systeem. Het is belangrijk dat je ze kent, want op die manier weet je wanneer je de een van de ander moet onderscheiden en vooral vermijd je dat je in bedrog en valstrikken terechtkomt.

 • Doelstellingen: De doelstellingen van beide regelingen zijn totaal verschillend. Op meerdere niveaus richten recruiters zich op het aantrekken van nieuwe klanten om meer producten te verkopen. Bovendien De Ponzi-regeling heeft tot doel meer investeerders aan te trekken, aangezien het geld van mensen de keten beweegt.
 • Bronnen van geld: De Ponzi-regeling heeft investeerders of nieuwkomers als geldbron Welnu, laten we niet vergeten dat je in het begin een bijdrage moet leveren die hogerop komt in de keten. In het geval van multilevel komen de inkomsten meestal uit de verkoop van zijn partner-distributeurs en uit aangeboden diensten.
 • Toegangskosten: Hoewel de benodigde investering in het begin hoog kan zijn, is er in het multilevel-schema geen toegangsprijs als zodanig. Aan de andere kant, in de wereld van het Ponzi-schema, is de initiële vergoeding hoog, omdat het geld moet worden verdeeld.
 • producten: Het Ponzi-schema heeft geen productHet misleidt u eerder met de belofte van winst door investeringen in financiële instrumenten. Aan de andere kant, het multilevel gebruikt producten in zijn schema en biedt allerlei soorten aan. Herbalife is een goed voorbeeld met zijn verschillende natuurgeneeskundige supplementen.
 • garanties: Een flink aantal bedrijven die op multilevel werken, bieden garanties op hun producten. Dit betekent dat, in het licht van slechte kwaliteit, mislukking, enz. Zij zijn verantwoordelijk voor de gekochte koopwaar. Het Ponzi-schema heeft geen enkele vorm van garantie dus als de investering mislukt, vaarwel geld!
 • Beloften van rijkdom: In het Ponzi-schema zullen de "goeroes" u uitnodigen om te investeren met de belofte dat u snel en in korte tijd geld zult verdienen. Aan de andere kant, in de multilevel-regeling kunt u winst maken, maar op de lange termijn, aangezien het opzetten van een distributienetwerk tijd kost.
 • Informatie: Ten slotte moet u weten dat u in het Multilevel- of piramidespel kunt weten waar de winst vandaan komt en hoe het bedrijf werkt. In het geval van het Ponzi-schema is er geen transparantie omdat het oplichterij is, zodat u niet kunt weten waar het geld vandaan komt.

Ponzi-schema en meerdere niveaus

 

➡Zijn deze 'bedrijfsmodellen' illegaal?

Ponzi-schema's zijn volledig illegaal en worden door de meeste landen verboden omdat ze als oplichterij worden beschouwd. Aan de andere kant zijn bedrijven die piramidaal of op meerdere niveaus werken toegestaan, zolang ze maar duidelijk zijn met hun operatie.

Als je bent uitgenodigd voor een bedrijf met meerdere niveaus en je ziet dat er iets mis is, dat ze niet helemaal duidelijk zijn en er zijn verwarrende regels, dan is het het beste om daar weg te gaan. De Amerikaanse Federal Trade Commission raadt aan om niet betrokken te raken bij bedrijven waar uw inkomsten afhankelijk zijn van het aantal partners of distributeurs dat u krijgt.

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Ponzi-schema en multilevel: wat zijn ze?»

 1. daniela antwoord

  Ze zetten me onder druk om hier te investeren, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me oplichten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Daniela, bedankt voor je commentaar op Ponzi Scheme en Multilevel Marketing: wat zijn dat? Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.