Ethereum Classic: wat u moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juni 2024 door Pedro Martínez González

Een van de meest opvallende kenmerken van cryptocurrencies is dat ze gebaseerd zijn op de constructie van netwerken of gebruikersgemeenschappen zoals Ethereum Classic. In de blockchain vormen knooppunten bestaande uit gebruikers een fundamenteel onderdeel van het blokvalidatieproces.

Ethereum Classic komt naar voren als een discrepantie in de gemeenschap die deel uitmaakt van Ethereum die het mechanisme achter deze virtuele valutaverandering heeft gemaakt. Daarom vertellen we je hier alles wat je moet weten om het meeste uit deze virtuele cryptocurrency te halen.

▶ Wat is Ethereum Classic?

Geboren uit een discrepantie tussen de gemeenschap waaruit Ethereum bestaat, evenals wat er is gebeurd met Bitcoin en Bitcoin Cash, kan worden gezegd dat deze valuta de verbeterde versie is. Volgens de makers zijn hier belangrijke verbeteringen aan de technologie verwerkt.

Ethereum Classic is een platform en virtuele valuta waarmee gedecentraliseerde en gratis transacties kunnen worden gerealiseerd. Het samenwerkingsconcept maakt de goedkeuring van Ethereum Classic in uw gemeenschap. We konden de oorsprong ervan in 2016 vaststellen na de Ethereum-hack, bekend als DAO-aanval, waarbij 50 miljoen Ethers werden gestolen.

Je zou kunnen zeggen dat er na deze gebeurtenis twee takken ontstonden, een daarvan is die van de supporters van een Hard Fork samen met de wijziging van de Blockchain. Aan de andere kant zijn er de mensen die zeggen dat de Blockchain onveranderlijk is, dus het mag niet worden gewijzigd.

Degenen die voorstander waren van de Hard Fork besloten de Blockchain aan te passen door een nieuwe blockchain te maken van de gehackte keten. Dit is hoe we kunnen zeggen dat het Ethereum Classic-ecosysteem is geboren, uit een discrepantie over hoe de hack te voorkomen en op te lossen.

▶ Verschillen tussen Ethereum Classic en andere virtuele valuta

 • operatie: Bitcoin en zijn omgeving zijn alleen beperkt tot het uitvoeren van economische transacties, terwijl we in Ethereum Classic een groot verschil vinden. En het is dat net als Ethereum niet alleen deze transacties hier zijn toegestaan, ook de ontwikkeling van slimme contracten wordt aangemoedigd.
 • beveiliging: In vergelijking met andere digitale valuta, De technologie achter Ethereum Classic maakt de beveiliging veel hoger. Dit komt doordat de structuur van deze munt veel steviger en stabieler is, wat voor meer vertrouwen zorgt. Bovendien wordt de uitgifte van Token gecontroleerd om inflatie te voorkomen.
 • Privacy: Een van de voordelen die het gebruik van slimme contracten biedt, en dat is een verschil met Bitcoin, is de anonimiteit van de transacties. Deze contracten vereisen namelijk alleen de deelname van de betrokken partijen, waardoor derden geen toegang hebben tot de transactie-informatie.
 • Mijnbouwproces: Ontwikkeld door de gebruikers zelf, Het algoritme van Ethereum Classic maakt mijnen een beetje toegankelijker. In tegenstelling tot Bitcoin die een gespecialiseerde ASIC vereist, heb je voor Ethereum Classic alleen een computer met een krachtige GPU nodig.

Ethereum Classic

▶ Technologie achter

We zouden kunnen zeggen dat Ethereum Classic zijn basis vindt in zowel de Bitcoin-technologie als de Ethereum Blockchain. En het is de moeite waard om dat te onthouden Ethereum werd geboren als een verbetering van de originele Bitcoin Blockchain door nieuwe functies en innovaties toe te voegen.

Op deze manier vinden we dat Ethereum Classic een robuuste, solide en resistente Blockchain heeft, maar met belangrijke veranderingen. Een van de meest voor de hand liggende wordt weerspiegeld in de snelheid van transacties, aangezien vergeleken met Bitcoin 600 seconden nodig is om een ​​blok te valideren, Ethereum C heeft slechts 12 seconden nodig om te verwerken.

De architectuur achter Ethereum Classic is gebaseerd op het gebruik van knooppunten, elk knooppunt bestaat uit een client die op zijn beurt een server is. Volgens informatie van hetzelfde netwerk zijn er meer dan 34 nodes aan de blockchain gekoppeld.

Bovendien heeft Ethereum Classic gebruikt het SHA3-algoritme op basis van PoW - Proof of Work, waardoor de werking ervan sterk lijkt op Ethereum. Een andere overeenkomst tussen beide valuta's is dat ze het creëren van slimme contracten mogelijk maken, evenals de ontwikkeling van Dapps, apps die zijn geïntegreerd in de Blockchain van deze valuta.

▶ Mijnbouw 

Het Ethereum Classic-mijnproces lijkt erg op Ethereum, en de benodigde apparatuur is niet zo ingewikkeld. Dankzij de snelheid van transacties en controle over munten om inflatie te voorkomen, richt het mijnbouwproces zich op de ontwikkeling en uitvoering van Dapps en slimme contracten.

Je moet er rekening mee houden dat Om Ethereum Classic te minen, is het noodzakelijk om een ​​exclusieve mijnpool voor deze cryptocurrency te hebben. Een ander punt om rekening mee te houden is dat het mijnbouwproces clients en servers (netwerkgebruikers) omvat die elkaar minen en valideren.

▶ Hoe kan ik het krijgen?

Er zijn drie manieren om Ethereum Classic-munten te krijgen. De eerste is het delven van deze valuta, hiervoor heb je een exclusieve pool nodig. Dit proces kan wat gecompliceerder zijn, maar ook aantrekkelijker voor de beloningen.

De tweede optie is om te investeren in Ethereum Classic via een online broker. Dat wil zeggen, het is mogelijk om dit type valuta te kopen en vervolgens te verkopen of om te ruilen voor andere activa zoals dollars op de Forex-markt. Hiervoor moet u een makelaar vinden waarmee u met deze virtuele valuta kunt werken.

laatste, je kunt je eigen Ethereum Classic krijgen door ze in een Exchange te kopen. De meeste wisselkantoren, of op zijn minst de belangrijkste, laten dit proces toe, omdat het een van de meest populaire valuta is.

Houd daar rekening mee Om uw Ethereum Classic te beheren en transacties uit te voeren, evenals uw saldo te controleren, is het noodzakelijk om een ​​portemonnee of elektronische portemonnee te hebben. Omdat het een veel gebruikte virtuele valuta is, kunt u tegenwoordig allerlei soorten portefeuilles vinden voor zowel mobiele telefoons als voor internet en software.

ethereum classic

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Ethereum Classic: wat u moet weten»

 1. Mari R. antwoord

  Ik heb een kennis die investeert, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of mij oplichten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Mari R., bedankt voor je reactie op Ethereum Classic: wat je moet weten. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *