Belastingen in cryptocurrencies: leer ze kennen

Belastingen op cryptocurrencies

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juli 2024 door Pedro Martínez González

Het is helemaal niet verwonderlijk dat regeringen over de hele wereld de digitale wereld zijn gaan zien als een plek zonder regels of belastingen. Daarom hebben steeds meer landen besloten om wetgeving te ontwikkelen gericht op de belastingproblematiek op digitale platforms.

Hier zullen we het hebben over belastingen op cryptocurrencies in Europa, in dit geval in Spanje, een van de landen die in dit opzicht al belastingregels hebben. Zo voorkomt u dat u in fiscale incidenten terechtkomt die kunnen leiden tot hoge boetes van de belastingdienst van Spanje of uw land.

Impuestos

➡Hoe worden cryptocurrencies belast?

Het eerste dat u moet weten, is dat cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum, onder andere, belasting betalen . Deze worden verwerkt onder het inkomensaangifteregime, al zijn er speciale gevallen voor miners en uitzonderingen. Hier zullen we over elk van deze praten.

 • Resultatenrekening (IRPF)

Dit regime is gericht op die mensen die cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, gekocht of verkocht, ongeacht hun bedrag. Hier worden de verkregen meerwaarden aangegeven terwijl de verliezen worden verrekend met andere meerwaarden in overeenstemming met het wettelijke en fiscale kader.

Om ze te declareren, moet u eerst de verliezen of winsten berekenen die door uw cryptocurrencies worden gegenereerd. Dan, in de rubriek meer- of minderwaarden, moet u ze optellen, dit in uw resultatenrekening. Eenmaal toegevoegd, zal de berekening van de te betalen belasting worden gemaakt, volgens de volgende lijst:

 • Winst tussen 0 en 6 duizend euro = 19% belastingen.
 • Inkomsten tussen 6 duizend en één euro en 50 duizend euro = 21% belasting.
 • Inkomsten groter dan 50 duizend euro = 23% belasting.

Bij verliezen als u hetzelfde concept toepast als Forex, hoeft u geen belasting te betalen als u het jaar met verlies afsluit.

 • Vermogensbelasting

Vermogensbelasting is een soort belasting die wordt ingesteld op de rijkdom of rijkdom van mensen. In het geval van cryptocurrencies geldt dit alleen als u deze bewaart.

Wanneer u uw virtuele munten in uw Portemonnee bewaart, wordt dit geïnterpreteerd alsof u ze verzamelt, en ook alsof u goud of geld op de bank heeft staan. Dit moet u natuurlijk wel aangeven als vermogensbelasting, zolang u de vaste grens overschrijdt. Voor de federatie is dat 700 duizend euro, al hangt dit af van elke autonome gemeenschap.

We raden u aan te controleren wat de limiet van activa in uw autonome gemeenschap is. In het geval van het overwinnen ervan, u moet uw aangifte doen zodat de bijbehorende berekening wordt gemaakt en de vermogensbelasting wordt betaald.

 • Ze geven geen belastingen aan

Voor velen is dit het punt dat we allemaal willen horen of lezen in een e-mail van de Belastingdienst. Geloof het of niet, Ja, het is mogelijk om vrijstelling te krijgen van het betalen van belastingen voor uw virtuele valuta, zolang u aan een voorwaarde voldoet.

En het is dat zolang u de wettelijk vastgestelde grens niet overschrijdt (zaakbelasting op vermogen) u geen belasting hoeft te betalen. Evenzo maakt het niet uit dat u ze in uw Wallet verzamelt, zolang deze de limiet niet bereikt, zullen er geen problemen zijn, hoewel er uitzonderingen zijn om rekening mee te houden.

Als u bijvoorbeeld cryptocurrencies inwisselt voor geld, kan dit worden beschouwd als een transactie en is het daarom noodzakelijk om belasting te betalen. Een andere transactie waarbij u belasting in rekening wordt gebracht, is als u digitale valuta inwisselt, bijvoorbeeld Bitcoin naar Ethereum, en dit genereert winst. Dan moet u de winst aangeven en uw belastingtarief betalen.

 • Mineros

Cryptocurrency-mining wordt beschouwd als een economische activiteit die wordt belast . Voor de toepassing van de wet ontvangt een miner een financiële vergoeding (cryptocurrency) voor zijn diensten, in dit geval datamining, waarvoor hij een salaris ontvangt.

In dat geval is de aangifte die u moet doen die van de Belasting op de Economische Activiteiten en de rubriek "Economische Activiteiten" in uw resultatenrekening. Als u het interprofessioneel loon overschrijdt, moet u zich inschrijven als zelfstandige omdat het fiscaal regime verandert.

U moet weten dat de winst die uit deze economische activiteit wordt gegenereerd, alleen in fiat-valuta wordt aangegeven, dat wil zeggen in echt geld. Evenzo U moet uw gefactureerde bedrijfskosten aftrekken van de gegenereerde winst . Bovendien moet u ze optellen bij de heffingsgrondslag die overeenkomt met de inkomstenbelasting van het jaar.

➡Andere belastingen op cryptocurrencies✨

Hoewel cryptocurrencies onderworpen waren aan een aanvullende belasting, de btw of btw, is deze sinds 2015 van hen geëlimineerd. Dit komt omdat een wijziging in de wetgeving het concept van cryptocurrencies voor de wet heeft gewijzigd.

Dat klopt, sinds dat jaar cryptocurrencies worden geaccepteerd als betaalmethode, dus ze zijn niet langer een product of activa. Dit betekende dat de btw van hen kon worden geëlimineerd, waardoor de belastingdruk die de werking ervan heeft, werd verminderd.

Er is een model bekend als Model 720 dat aangeeft dat uw bezittingen en rechten zich in het buitenland bevinden. Hoewel velen het doen als een informatieproces, heeft het in werkelijkheid niets met belastingen te maken. Dit komt omdat zowel Wallets als cryptocurrencies op zich geen fysieke status hebben.

digibyte

➡Het belang van belasting betalen✨

Ongeacht de perceptie die velen hebben over belastingen, aangezien ze vaak niet zo worden uitgebuit als ze zouden moeten zijn, is er een goede reden om belasting te betalen. En het is dat de boetes meestal erg hoog zijn, naast het feit dat niet-betaling juridisch van invloed kan zijn.

Als je geen problemen wilt hebben met de wet, is Al Capone zelf gevallen voor belastingontduiking, het is beter dat je de vereiste procedures naleeft. Doe uw aangifte tijdig en betaal de bijbehorende belastingen om te voorkomen dat u niet-naleving of belastingontduiking krijgt.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Belastingen in cryptocurrencies: leer ze kennen»

 1. Emilia antwoord

  Dit bedrijf is een hoax. Mijn man is opgelicht, doe het niet, je zult me ​​later bedanken. Hartelijk groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Emiliaa, bedankt voor je commentaar op Belastingen in cryptocurrencies: leer ze kennen. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *