IOTA: Alles wat je moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Cryptocurrencies zoals IOTA zijn niet alleen ontstaan ​​uit de behoefte om een ​​alternatief economisch systeem te vinden dat betere controle en gelijkheid van rijkdom mogelijk zou maken. Ze zijn ook het natuurlijke antwoord op de constante evolutie waaraan we worden onderworpen na de komst van technologie in ons leven.

IOTA komt naar voren als een natuurlijk antwoord op dit proces waarin cryptocurrencies oplossingen en uitwisselingsplatforms worden. Zoals we je later zullen vertellen, heeft IOTA een duidelijk doel, meer dan een simpele cryptocurrency, het zal een hoofdrolspeler zijn in de digitalisering van onze wereld.

▶ Wat is IOTA?

IOTA

IOTA is de afkorting voor "Internet of Things", wat in het Spaans Internet of Things betekent. Deze term verwijst naar het concept waarin gesteld wordt dat internet onderdeel kan zijn van een groot aantal dagelijkse processen om technologie te integreren en te vereenvoudigen.

Met andere woorden, IOTA is geboren als een cryptocurrency en digitaal platform dat is ontworpen om de nieuwe deeleconomieën te promoten en te ondersteunen. Zo is het mogelijk om bruggen te slaan tussen gebruikers, computers en middelen, wat de geboorte van deze nieuwe vormen van samenwerking stimuleert.

Het idee is simpel: laat mensen profiteren van de ongebruikte bronnen van anderen, bijvoorbeeld stroom of capaciteit op uw computer of servers, in ruil voor enig voordeel. Simpel gezegd, IOTA wil samenwerkend netwerken stimuleren, zodat jullie allebei winnen, winnen.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies werkt IOTA onder een technologie genaamd Tangle, die verschilt van de traditionele Blockchain. Tangle is een netwerk dat bestaat uit P2P-protocollen dat gedecentraliseerd en ook zelfregulerend is, dus het vereist geen blokken of mining of gebruikersverificatie.

▶ Verschillen tussen IOTA en Bitcoin

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de vergelijking tussen cryptocurrencies een goed hulpmiddel is om te weten welke optie voldoet aan onze behoeften en beste technologie. Hier zullen we je vertellen wat de 5 belangrijkste verschillen zijn tussen IOTA en Bitcoin, de meest gebruikte cryptocurrency ter wereld.

 • commissies: Een van de manieren om inkomsten te genereren voor ontwikkelaars en deelnemers aan het Blockchain-proces is door commissies in rekening te brengen. Terwijl Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies commissies in rekening brengen, in IOTA zijn de commissies praktisch nul, zijn er geen kosten voor het gebruik van deze valuta.
 • Maakt geen gebruik van Blockchain: Misschien wel een van de meest verrassende punten is dat: IOTA werkt niet via de beroemde blockchain of Blockchain die cryptocurrencies gebruiken. Dit betekent dat de deelname van de gebruiker niet nodig is om de transacties en blokkeringen te valideren. Hier wordt het Tangle-systeem gebruikt, een gedecentraliseerd P2P-netwerk.
 • Onbeperkte transacties: Het belangrijkste punt tegen Bitcoin is dat het een limiet heeft op transacties vanwege de verwerkingscapaciteit van zijn bloknetwerk. Echter, IOTA heeft de mogelijkheid om onbeperkte transacties uit te voeren dankzij het feit dat elke transactie ervoor zorgt dat de afzender er nog twee verifieert.
 • Snellere transacties: Een ander voordeel van het gebruik van Tangle als een manier om transacties te ondersteunen, is dat hun snelheid hoger wordt. Hoe meer transacties worden uitgevoerd, hoe groter de capaciteit en snelheid om ze te beheren.
 • Zonder mijnbouw: Je zou kunnen zeggen dat de geboorte van cryptocurrencies is ontstaan ​​​​door een genesis-blok, dat wil zeggen dat ze aan het begin van dit platform zijn gemaakt. Daarom kunnen we maar een beperkt aantal IOTA-munten vinden, ze kunnen niet meer worden gedolven, het zal niet toenemen of afnemen, het aantal staat altijd vast.

▶ Hoe werkt IOTA?

Het Blockchain-systeem is bekend, het is een keten van blokken met informatie over elke transactie. Zodra de transactie is bevestigd en het algoritme is versleuteld, wordt het blok aan de keten toegevoegd.

Bovendien Het systeem van IOTA is anders, omdat het werkt onder Tangle-technologie, een parallel transactieprotocol dat werkt via de DAG (Directed Acyclic Graph). De belangrijkste functies zijn dat dit systeem meer transacties uitvoert in minder tijd en met een betere beveiliging.

Binnen dit Tangle-systeem vinden we een algoritme dat bekend staat als MCMC en dat verantwoordelijk is voor het samplen van ongeldige bewegingen met behulp van de Tangle-parameters. Zo worden de transacties en validaties op een evenwichtige manier verdeeld, wat de operatie efficiënter maakt.

Een ander punt waar u rekening mee moet houden, is het feit dat: IOTA is geprogrammeerd in een verbeterde binaire basistaal die bekend staat als ternair. Dit systeem werkt beter dan het traditionele binaire systeem en biedt de mogelijkheid om betere functies en completere tools toe te voegen.

▶ Mijnbouw 

Mining in het geval van IOTA is niet van toepassing, omdat het door het niet hebben van een Blockchain niet nodig is om miners te hebben om transacties te valideren. Dit is een groot voordeel omdat de gebruiker hier een transactie valideert door er nog een te maken, wat helpt om een ​​grafiek te genereren.

De genesis-transactie, waarmee alle IOTAS zijn gelanceerd waardoor het onmogelijk is om in de toekomst te minen, is een neutrale initiële en automatische transactie. Dit hoefde niet te worden gevalideerd, omdat het kan worden beschouwd als de moeder van alle transacties of de Big Bang-transactie waarmee alle andere zijn begonnen.

IOTA

Hoe te verkrijgen?

Er zijn twee opties om IOTA-munten te krijgen:. De eerste is om deze virtuele tokens te kopen, wat je kunt doen via paren, bijvoorbeeld IOTA / US of ETH / IOTA. U moet natuurlijk weten dat dit geen virtuele valuta is die zo veel wordt gebruikt dat deze niet in alle wisselkantoren beschikbaar is.

De volgende optie om uw eigen IOTA te hebben, is te vinden in beleggen bij een online broker. Namelijk, U kunt MIOTA CFD's (IOTA-cryptocurrency) kopen waarmee u gemakkelijk kunt handelen en uw geld veilig kunt bewaren bij de beste makelaars.

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «IOTA: Alles wat je moet weten»

 1. Luis antwoord

  Dit bedrijf is een hoax. Ik zeg je uit eigen ervaring, doe het niet, je zult me ​​later bedanken. Hartelijk groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Luis, bedankt voor je reactie op IOTA: Alles wat je moet weten. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.