Litecoin: alles wat je moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Hoewel er digitale valuta's zijn die hegemonisch zijn, of op zijn minst protagonisten van de markt, zoals het geval is met Ethereum en Bitcoin, zijn er ook andere die zijn gekomen om te vechten voor een plaats aan de top, zoals Litecoin. En het is dat het elke dag vaker voorkomt om nieuwe bloeiende cryptocurrencies op de markt te vinden vanwege hun aanbod en technologie.

Hier zullen we het hebben over een van de meest populaire concurrenten en degene die steeds meer bekendheid in de markt krijgt. Dat klopt, we zullen u alles vertellen wat u moet weten over Litecoin en de relevantie ervan als cryptocurrency in de wereld van digitale valuta.

➡Wat is Litecoin?

Zoals je aan het begin kon lezen, een spoiler van ons, Litecoin is een cryptocurrency met de afkorting LTC en werd gelanceerd in 2011. Het belangrijkste kenmerk van deze cryptocurrency is dat deze is gemaakt op een open source P2P-netwerk dat is gepubliceerd onder een licentie van MIT.

Het belangrijkste kenmerk van deze virtuele valuta is dat deze is geïnspireerd op Bitcoin, hoewel de ontwikkeling werd gedaan onder 6 ontwikkelaars onder leiding van een voormalige Google-medewerker. Het belangrijkste doel is om te dienen als een verbeterd alternatief voor Bitcoin.

Het voordeel ten opzichte van de leidende valuta is dat het een veel hogere verwerkingssnelheid heeft, wat de verwerking van transacties versnelt. Ervoor er is een Scrypt-functie ingebouwd die een PoW-algoritme gebruikt, waardoor een sequentiële functie mogelijk is. Dit helpt de Blockchain efficiënter te werken.

Bovendien maakt de opname van al deze technologie mijnbouw veel sneller en toegankelijker dan andere valuta's. En het is dat, om bijvoorbeeld Bitcoin te minen, een zeer geavanceerde en krachtige apparatuur nodig is, terwijl Litecoin alleen een goed aangepaste CPU en GPU nodig heeft.

litecoin

➡Litecoin-waarde✨

Hoewel de waarde van Litecoin niet erg stabiel is geweest, sinds het begon met een lage waarde die klom en klom tot het stabiliseerde boven 120 euro, opvallend door zijn toppen zoals een bergketen, is het in werkelijkheid opvallend geworden door zijn relatieve "lage volatiliteit".

Dit is bereikt dankzij de integratie van updates, zoals de activering van SegWit, die is ontworpen om schaalbaarheidsproblemen van virtuele valuta te verminderen.. Dit heeft het mogelijk gemaakt om de grootte van de blokken te vergroten, waardoor een grotere snelheid in blockchain-transacties mogelijk is.

Verschillen tussen Litecoin en Bitcoin

 • Verwerkingssnelheid: Het eerste kenmerk dat we kunnen vinden is dat: Litecoin heeft een verwerkingssnelheid die 4 keer hoger is dan die van Bitcoin. Dit komt omdat Bitcoin 10 minuten nodig heeft om een ​​blok te verwerken, terwijl LTC 2.5 duurt.
 • Maximaal aantal munten: Een ander verschil is te vinden in het feit dat het maximale aantal Litecoin al is vastgesteld op 84 miljoen terwijl Bitcoin slechts 21 miljoen heeft geproduceerd. Natuurlijk, net als bij zijn concurrent, wordt de beloning voor het minen van deze tokens van tijd tot tijd verlaagd.
 • beveiliging: Dankzij het feit dat de blockchain is verbeterd, evenals nieuwe algoritmen zijn opgenomen is het mogelijk geweest om de kwetsbaarheid die deze virtuele valuta heeft tegen hacks te verminderen. Dit maakt de operatie veel veiliger en meer privé.
 • Breder mijnwerkersnetwerk: Een ander groot voordeel is dat deze virtuele valuta een echt gedecentraliseerde keten heeft, evenals technologie die is ontworpen om mijnbouw te optimaliseren. Dit maakt mining makkelijker, met gewone computers, waardoor het netwerk van miners uitgebreider wordt.

➡Technologie achter✨

De belangrijkste technologie achter Litecoin is het gebruik van een Blockchain of keten van blokken, alleen verbeterd. Dit maakt de blockchain veel efficiënter en vooral veel snellere verwerking, 4 keer sneller dan Bitcoin.

Dit systeem staat bekend als een netwerk tussen gelijken, peers, Peer to Peer of P2P en is verantwoordelijk voor het leven geven aan de validatie van de blokken. Op dezelfde manier wordt de Scrypt-functie toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om een ​​netwerk van knooppunten te creëren die directe gegevensuitwisseling mogelijk maakt.

➡Mijnbouw✨

Litecoin-mijnbouw is veel eenvoudiger en gemakkelijker dankzij het feit dat: Scrypt-functie is opgenomen in het Proof of Work-algoritme. Dit betekent dat het mogelijk wordt om te minen met GPU's en computers die veel minder gespecialiseerd zijn en met een meer toegankelijk gemiddeld vermogen.

We leggen de werking van mijnbouw uit met de Pools, een groep computers die verantwoordelijk is voor het samen oplossen van cryptografische problemen. Zodra de wiskundepuzzel is opgelost, Litecoin is verantwoordelijk voor het toekennen van een beloning of voordeel aan de deelnemers aan het proces, dat wil zeggen een token.

➡Waar te gebruiken?

Si bien Litecoin heeft nog niet het bereik van andere cryptocurrencies als betaalmiddelJa, het heeft gevochten omdat het is opgenomen als betaalmethode. Dat zien we aan het voorstel dat naar Amazon is gestuurd waarin wordt gestreefd naar LTC als betaalmiddel.

OKPAY is een van de eerste bedrijven die besloten hebben om Litecoin als betaalmiddel te accepteren wat een groot voordeel biedt voor gebruikers. Dit komt omdat OKPAY een goede back-up is en u goede opties biedt voor gebruik in verschillende bedrijven die deze betalingsverwerker accepteren.

Litecoin

 

➡Hoe kom je eraan?

Er zijn drie opties om uw LTC-token te krijgen. Lde eerste is mijnbouw, die groepsbeloningen biedt, omdat mijnbouw wordt gedaan in pools of sets. De tweede optie is beleggen die bij veel makelaars kan worden gedaan en een proces heeft dat vergelijkbaar is met dat van Forex.

Eindelijk kunnen we vinden in cryptocurrencies kopen een goede optie om snel Litecoin te hebben. Om dit te doen, kunt u naar een van de belangrijkste beurshuizen gaan die deze cryptocurrency aanbieden, aangezien het een van de meest gewaardeerde op de markt is.

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Litecoin: alles wat je moet weten»

 1. Ashley antwoord

  Ze willen dat ik met hen investeer, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me afzetten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Ashley, bedankt voor je reactie op Litecoin: alles wat je moet weten. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.