Maker en Dai: alles wat je moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Er zijn cryptocurrencies die niet alleen zijn geboren maar gepaard zijn gegaan met innovaties zoals de ontwikkeling van omgevingen en platforms gericht op het gebruik van Blockchain-technologie. We vinden dit in Maker en Dai, een van de opties die de markt het meest hebben verrast.

En het is dat Maker, een platform van cryptocurrencies en Blockchain, niet alleen is aangekomen, maar het heeft gedaan samen met twee cryptocurrencies, dat klopt Twee! Dit tech-trio lijkt een echte revelatie op de markt. Daarom vertellen we je hier alles wat je moet weten over Maker en Dai.

▶ Wat zijn Maker en Dai?

Zoals we je al verwachtten, Maker is een platform dat verantwoordelijk is voor de lancering van Maker (Makercoin) en Dai. Men zou kunnen zeggen dat MRK een governance-cryptocurrency is, omdat het dient om Dai te reguleren, de virtuele valuta die is ontworpen om als betaalmiddel te worden gebruikt.

Beide cryptocurrencies zijn ontstaan ​​vanuit de behoefte om een ​​cryptocurrency te creëren die veel minder volatiel is en die, ook, hebben dollar steun. Dit om in te spelen op marktschommelingen en zo abrupte waardedalingen te vermijden.

De manier om Maker en Dai te begrijpen, is dat ze opereren onder een symbiotische relatie waarbij het hoofddoel is om Dai een 1 op 1 pariteit met de dollar te laten bereiken. Hiervoor wordt Maker gebruikt als controlevaluta, evenals rentetarieven om de prijs te stabiliseren.

Evenzo Maker, het platform dat verantwoordelijk is voor beide virtuele valuta, heeft zich gericht op het aantrekken van investeerders die vertrouwen op de stabiliteit van deze valuta. Dit met als doel ervoor te zorgen dat in de toekomst transacties zoals spaarrekeningen of leningen in Dai worden gedaan.

maker en dai

▶ Het Maker- en Dai-proces

Het begint allemaal met het creëren van een slim contract genaamd CDP (collateralized debt position). In dit contract sturen gebruikers Ether-cryptocurrencies die dienen als onderpand voor Dai, met deze aanbetaling kunt u DAI's ontvangen en maken. Alles volgens het bedrag van de gestorte Ether.

Dit proces creëerde een soort wisselkoers waarin we hebben dat 66 Dai gelijk is aan één Ether, wat op zijn beurt gelijk is aan 1 dollar. Om te voorkomen dat een crash in de waarde van Ether Dai beïnvloedt, betreedt Maker het spel als regulator door de Ether te liquideren voordat de prijs onder Dai daalt.

▶ Verschillen tussen Maker, Dai en Bitcoin

 • Terug: Het eerste verschil dat we kunnen vinden zit in de steun die elke munt krijgt. Dai wordt ondersteund door zowel dollars als Ethers, evenals MakerCoins. Bitcoin wordt alleen ondersteund door zijn Blockchain.
 • Aantal munten: Een van de zwakke punten, relatief, aangezien dit als een soort controle dient, is het feit dat Maker een veel beperkter aantal munten heeft dan Bitcoin, Dash of een andere populaire cryptocurrency op de markt.
 • Blokketen: Een ander kenmerk is dat Maker heeft geen eigen Blockchain en werkt ook niet zonder, dit omdat het de Ethereum Blockchain als basis gebruikt. Dit uiteraard met de bijbehorende aanpassingen zoals het gebruik van een eigen algoritme en de integratie van twee cryptocurrencies in één platform.
 • Het heeft geen eigen doel: Maker werkt niet voor zichzelf, maar voor een andere valuta, Dai. En het is dat in tegenstelling tot Bitcoin dat opereert om waarde te winnen in de markt, Maker werkt om Dai gereguleerd en stabiel te houden.
 • beveiliging: Een ander kenmerk dat we kunnen vinden, is dat beveiliging niet wordt gevonden in de blokken of in externe processen of protocollen. Het zijn dezelfde gebruikers die verantwoordelijk zijn voor het valideren van de beveiliging van de cryptocurrency. Dit door transacties met andere cryptocurrencies goed te keuren.
 • Symbiose relatie: Je moet ook weten dat er zonder Maker geen Dai is en zonder Dai geen Maker. Dit vanwege Beide cryptocurrencies zijn verantwoordelijk voor het samenwerken om de stabiliteit van Dai te waarborgen. Zoals we al vermeldden, vinden we bestuurs- en noodmechanismen waarin Maker verantwoordelijk is voor de bescherming van Dai.

▶ Technologie achter

Om te functioneren gekoppeld aan de Ethereum Blockchain, werken Maker en Dai via een open platformsysteem dat gedecentraliseerd is. Daarnaast wordt een Peer-to-Peer protocol geïndexeerd wat de gelijkheid van nodes en de uitvoering van slimme contracten garandeert.

De Maker- en Dai-munten werken via het Ethereum ERC20-token, een van de meest gebruikte als basis voor verschillende cryptocurrencies. Dit helpt uw ​​uitwisseling veel gemakkelijker te maken door ze compatibel te maken met de 20 meest gebruikte cryptocurrencies volgens de Benchmarks of benchmarks-index.

▶ Mijnbouw

De mijnbouw van zowel Maker als Dai is enigszins eigenaardig. Dit komt omdat de Makercoins worden gegenereerd wanneer het nodig is om de waarde van Dai te stabiliseren, zodat de mijnbouw niet constant is. Op deze manier ontvangt de miner geen commissie voor het valideren van MKR-transacties.

Cals er een grotere vraag naar Dai is, zijn er ook meer Makercoins nodig, waardoor de mijnwerker commissies verdient voor de productie van MKR, wat de productie van DAI met zich meebrengt. Dit is een beetje ingewikkeld, hoewel we de steun hebben te weten dat Makercoins ook dienen om te stemmen op risicoparameters voor slimme contracten.

Hoe te verkrijgen?

Zoals je hebt gezien, is het delven van Dai onpraktisch of eenvoudig, tenzij de vraag naar Dai stijgt, waardoor Maker gedwongen wordt om te minen. Anders is de beste optie om deze cryptocurrencies te hebben, ze te kopen.

Tegenwoordig zijn zowel Maker als Dai niet zo populair of bezetten ze hoge toppen, wat het een beetje moeilijk maakt om ze te vinden. Er zijn maar weinig wisselkantoren die dit soort valuta aanbieden, dus het is aan te raden om grondig te zoeken voordat u een transactie doet.

Maker en Dai

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Maker en Dai: alles wat je moet weten»

 1. Gabriel antwoord

  Ze willen dat ik met hen investeer, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me afzetten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Gabriel, bedankt voor je commentaar op Maker en Dai: Alles wat je moet weten. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.