Technieken die door oplichters worden gebruikt om op te lichten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Oplichters zijn een van de manieren waarop makelaars frauduleus of oplichters worden genoemd. Om hun missie te bereiken gebruiken deze criminelen allerlei technieken om mensen in de val te lokken.

Een van de meest voorkomende methoden is manipulatie, een techniek die gepaard gaat met een groot aantal aanvullende strategieën. Daarom zullen we u hier vertellen wat de meest voorkomende manipulatietechnieken zijn die door deze oplichters worden gebruikt om u te misleiden en zo uw geld te stelen zonder dat u het merkt.

➡De meest voorkomende technieken✨

Volgens Javelin Strategy & Research waren ongeveer 16 miljoen mensen het slachtoffer van fraude, alleen al in 2017. Enkele van de manipulatiemethoden of -technieken die werden gebruikt om hun missie te bereiken, waren de volgende:

technieken

 • Voet tussen de deur

Beschouwd als een van de meest gebruikte technieken door oplichtersmakelaars, valt het op dat het gebruikelijk en gemakkelijk te detecteren is. Foot in the Door gaat over het beloven van u een bedrijf met enorme winsten, recht aantrekkelijk en ongelooflijk, in ruil voor een minimale investering, klein in vergelijking met de winst die u gaat genereren.

De oplichters zullen u om een ​​eerste storting vragen, u "resultaten" laten zien en u vertellen dat u verliezen had en dat u meer moet storten. Later, wanneer u om het geld vraagt ​​dat dankzij uw investeringen en hun "advies" is gegenereerd, zullen ze verdwijnen en zullen ze u blokkeren zodat u ze niet opnieuw kunt zoeken.

 • Deur in het gezicht

Net als bij de vorige techniek, hier wordt u gecontacteerd door een veronderstelde financieel adviseur met de belofte u beleggingsstrategieën aan te bieden om uw geld te laten groeien. Om dit te doen, zal het u om een ​​initiële investering vragen (iets heel gebruikelijk in elke scrámmer) om te beginnen met werken.

Het kenmerk van Door in the Face is dat het gevraagde bedrag in eerste instantie erg hoog zal zijn, dus je zegt nee. Dan bieden ze je daar een korting of een veel lagere investering aan zodat je het kunt financieren. Zoals in de stand van de techniek, zodra ze het geld hebben zullen ze verdwijnen.

 • Maar je bent vrij

Deze techniek is een reeks van verschillende technieken, omdat je bijvoorbeeld met elk van de bovenstaande punten kunt beginnen. Dit komt omdat, meer dan deze techniek, het als zodanig een van manipulatie is, die u probeert te overtuigen met behulp van verschillende soorten bronnen.

hier, wat wordt gebruikt zijn stijlzinnen: "Het hangt van jou af", "Ik dwing je niet, ik leid je", "Dat is een advies dat ik je geef om je te helpen, maar de beslissing is aan jou". Op deze manier proberen ze zichzelf te ontslaan van verantwoordelijkheid door je een vals gevoel te geven dat je de controle hebt.

 • Dat is niet alles

Promoties zijn een goede manier om mensen op te lichten, daarom wordt deze techniek zo gebruikt om veel mensen aan te trekken. Wat hier opvalt is het gebruik van zogenaamde bonussen als de belangrijkste manier om mensen te vangen en hun geld te stelen.

Bij deze techniek zal de scrámmer-makelaar je vertellen dat je een bonus van 100% hebt als je bijvoorbeeld 100 dollar stort, dan zal hij je vertellen dat je er nog een hebt, maar deze keer moet je 1,000 storten. A) Ja, Beetje bij beetje zullen ze het bedrag verhogen, terwijl ze verschillende middelen zullen gebruiken om je te laten verliezen en je geld te stelen.

 • Kunstaas en lage bal

Ten slotte vinden we deze techniek die vooral gericht is op verkoop via upgrades of exclusieve promoties. Volgens experts is deze techniek een van de minst legale, aangezien het onverwacht wijzigen van de voorwaarden van de "promotie" illegaal is.

De strategie is eenvoudig, de makelaar biedt u een vermeende promotie aan, zoals een upgrade van uw account om VIP te worden in ruil voor een aanbetaling. Nadat de aanbetaling is gedekt, zal de makelaar contact met u opnemen en u vertellen dat de promotie niet van toepassing was omdat de voorwaarden zijn gewijzigd en het noodzakelijk is om meer geld te storten.

➡Hoe dit soort fraude te voorkomen?

  • Onderzoek de makelaar: Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van fraude, We raden u aan diepgaand onderzoek te doen naar de makelaar. Controleer alle mogelijke informatie om erachter te komen of deze makelaar een scrámmer is, of juist betrouwbaar.
  • Wees nieuwsgierig: Hoewel dit misschien een beetje moeilijk lijkt, is nieuwsgierig zijn misschien ah
   je krijgt er veel hoofdpijn van. Onderzoek alles wat je kunt over de makelaar en promoties, stel vragen op het forum, vind andere gebruikers en schrijf zelfs naar de makelaar om uw vragen te beantwoorden.
  • Wantrouwen: Wanneer een makelaar u dringend berichten stuurt, staan ​​ze er erg op dat u geld stort, ze houden niet op u te dringen, ze stellen u vragen over uw leven en bieden u onrealistische bonussen of enorme winsten aan. Wees voorzichtig! Dit kunnen rode vlaggen zijn die erop wijzen dat de makelaar een scrámmer is.
  • Bevestig de informatie: Als ze je vertellen dat een bepaalde valuta een buitensporig succes heeft dat je niet mag missen of dat je belastingen kunt ontwijken door bijvoorbeeld een bepaald bedrag te storten, is het beter om argwanend te zijn. Daarom moet u alle informatie ja of ja verifiëren.
  • Communicatie kanalen: Een gereguleerde makelaar zal officiële communicatiekanalen gebruiken, bijvoorbeeld e-mail. Als de makelaar u bijvoorbeeld om 10 uur schrijft via WhatsApp of Instagram DM, dan is het beter om achterdochtig te zijn, aangezien Fraudeurs gebruiken onofficiële communicatiekanalen om contact met u op te nemen.
  • Weigering om u uw geld te geven: Als je je geld terug wilt of gewoon geld wilt opnemen, dan deze fraudeurs zullen u waarschijnlijk veel obstakels of obstakels opwerpen. Als dit gebeurt, laat ons u dan vertellen dat u waarschijnlijk al het slachtoffer bent geweest van fraude, want als u uw geld niet kunt krijgen, is dat omdat het al is gestolen.

Helaas zijn er nog steeds geen mechanismen die juridische stappen tegen oplichters en fraudeurs mogelijk maken. Voorlopig blijft het alleen over om legaal te werk te gaan in uw land, een klacht in te dienen bij internationale organisaties en uw ervaring te melden op forums voor beoordeling van makelaars.

Tecnicas

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Technieken die door oplichters worden gebruikt om op te lichten»

 1. jose een. leempijnboom antwoord

  Ik ben opgelicht. Ik ben blut, ik heb hulp nodig Ik heb geen geld, ik bied alleen wat ze van mij terugkrijgen 50% ze namen € 70.000 Ik wacht op een reactie bedankt

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Jose, schrijf naar onze CHAT of vul het formulier in en er zal een oplossing worden gevonden, bedankt voor het delen van je ervaring met WAM-Capital. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Ze proberen je altijd te manipuleren, ze zullen je geld niet teruggeven, noch de eerste, noch als je ze later verzendt, zie je het niet meer, probeer het te claimen via onze chat.

   Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen die bij dit bedrijf beleggen.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   Groeten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.