Tezos: alles wat je moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

De wereld van cryptocurrencies is betrokken geweest bij een snelle groei in zowel gebruikers als virtuele valuta zoals Tezos. Dit komt omdat digitaal geld steeds aantrekkelijker wordt als betaalmiddel en ook als beleggingsmethode.

Met zoveel cryptocurrency-opties op de markt, wordt het essentieel om jezelf te onderscheiden voor bedrijven en gebruikers om rekening met je te houden. Hier zullen we het hebben over Tezos, een cryptocurrency die is gekomen met een aanbieding die interessant kan lijken. We vertellen je alles wat je moet weten over deze optie.

✨Maak kennis met Tezos

De beste manier om Tezos te beschrijven is als een open source Blockchain-platform dat een token of digitale valuta gebruikt. Ook bekend als Tez of Tezzie, Tezos is een van de cryptocurrencies die we momenteel op de markt kunnen vinden.

In systeem vergelijkbaar met Ethereum, ondersteunt Tezos zowel dApps als Smart Contracts of digitale contracten. Het belangrijkste verschil met Ethereum is dat Tezos een ander beheersysteem heeft dat is gebaseerd op een protocol dat gebruikersparticipatie in de besluitvorming mogelijk maakt.

De geboorte van Tezos is gemaakt als een cryptocurrency die is ontworpen om enkele van de fouten te voorkomen die zijn opgetreden tijdens de werking van Bitcoin. Een daarvan is de zogenaamde bifurcatie van de Blockchain, een gebeurtenis die bekend staat als de Hard Fork en die een sterke crisis was voor Bitcoin.

Het open source-systeem maakt een flexibele werking van het platform mogelijk en past zich aan verschillende omgevingen en behoeften aan. Bovendien, maakt de snelle uitvoering van slimme contracten mogelijk om hun werking efficiënter te maken. Het maakt ook de ontwikkeling van een app vanuit de blockchain mogelijk.

Tezos

✨Tezos versus andere cryptocurrencies

 1. Consensus en bestuur: Een van de belangrijkste verschillen die we vinden met betrekking tot de werking van Tezos zit in het bestuurssysteem en de consensus die het genereert met zijn gebruikers. En, in tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, biedt Tezos directe en consensuele controle over de bedieningsregels.
 2. Vork problemen: In de wereld van cryptocurrencies is het Bitcoin Hard Fork-evenement bekend, wat resulteerde in een parallelle valuta met de splitsing van de Blockchain. In Tezos is er geen risico op een dergelijke splitsing bij het updaten van het systeem, dankzij het gebruik van het consensussysteem van het platform.
 3. Updated: Om zijn systeem up-to-date te houden, maar tegelijkertijd de originele code van de blockchain te behouden, vertrouwt Tezos op gebruikers. Deze zijn verantwoordelijk voor het goedkeuren van de updates met behulp van hun consensussysteem en integreren ze dus eenvoudig in de Blockchain.
 4. Algoritme: Wat betreft de algoritmen die door Tezos worden gebruikt, We ontdekten dat dit de vloeibare Proof-of-Stake gebruikt en niet PoW, de Liquid PoS lijkt erg op de PoS van andere platforms. Hierdoor kan het verbruik van hulpbronnen tijdens het gebruik zeer laag zijn.
 5. mechanismen: Dankzij de manier waarop het gemeenschap, systeem en functies integreert, hebben we enkele interessante mechanismen gevonden. On-chain governance, zelfaanpassing, proof-of-stake liquide consensus en slimme contracten zijn perfecte voorbeelden van deze Tezos-mechanismen of -acties.
 6. Taal: Om de communicatie tussen de platformknooppunten veel gemakkelijker te maken en de werking ervan efficiënter te maken, werkt Tezos in een andere taal dan de conventionele.. Hier wordt de Michelson-taal gebruikt die is geoptimaliseerd om efficiënt te werken met intelligente scripting.

✨Gegevens over de technologie die u moet weten

Het eerste dat u moet weten, is dat Tezos Coin het PoS-protocol gebruikt, in een verbeterde versie, om te werken. Hierdoor hebben gebruikers meer controle en gebruik, kunnen ze betalingen verwerken, blokken in de keten creëren en hebben ze stemrecht over beslissingen.

Bij Tezos staat het proces van het maken van een nieuw blok en het integreren ervan in de keten bekend als Baking, of gebakken in het Spaans, en de deelnemers staan ​​bekend als Bakers, of bakkers. Dit is een heel originele manier om de mijnbouw, in dit geval gebakken, van Tezos te noemen.

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is dat de Blockchain erg lijkt op Ethereum en Bitcoin, alleen met verbeterde functies. Een voorbeeld is te vinden in het consensussysteem dat de splitsing van zijn keten vermijdt, zodat het niet baseert op wat er met Bitcoin en Bitcoin Cash is gebeurd.

✨Gemijnd

Zoals we je al vertelden, wordt hier, meer dan mijnbouw, een "bakproces" gevolgd. Deelnemers worden beloond voor deelname aan het consensusmechanisme voor open bewijs. Dit is de reden waarom Tezos het concept van regeren onder zelfbestuur heeft.

In tegenstelling tot Bitcoin die wordt gedolven onder het PoW-algoritme, wordt in het geval van Tezos mijnbouw gedaan onder het PoS-algoritme in zijn vloeibare versie. Dit maakt in de eerste plaats de hardware- en softwarevereiste veel lager dan die van andere platforms.

Een ander punt is dat dit vloeibare proof-of-stake-algoritme de inkomsten bepaalt op basis van de hoeveelheid geaccumuleerde activa en de blokken die zijn gebakken. Het lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar als je eenmaal leert hoe mijnbouw werkt, is alles eenvoudiger.

tezos

✨Hoe krijg je ze?

Naast het delven van Tezos, moet je weten dat het ook mogelijk is om deze valuta te krijgen door het te kopen. Om dit te doen, moet je naar een Exchange gaan, hoewel dit niet moeilijk is, aangezien Tezos erg populair is, daarom bieden de belangrijkste exchanges deze cryptocurrency aan in hun lijst met munten.

Een ander groot voordeel is dat de paren Tezo's gevarieerd zijn. U kunt Tezos kopen door bijvoorbeeld andere cryptocurrencies te gebruiken, of u kunt Tezos kopen met fiatgeld. Hoewel deze virtuele valuta op andere lijkt, kunnen het governancesysteem en de macht van de gebruikers goede onderscheidende factoren zijn ten opzichte van de concurrentie.

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Tezos: alles wat je moet weten»

 1. Maar antwoord

  Ze willen dat ik met hen investeer, maar ik wil niet dat ze mijn geld stelen of me afzetten. Kun je me helpen? Zegeningen.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Ale, bedankt voor je commentaar op Tezos: Alles wat je moet weten. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.