Zcash: Alles wat je moet weten

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Met de uitbreiding van cryptocurrencies in de markt, kunnen we beetje bij beetje zien hoe nieuwe opties aanwezig zijn, zoals Zcash. En het is dat steeds meer bedrijven wedden op het creëren van hun eigen elektronische valuta om te kunnen concurreren op de nieuwe markt.

Een perfect voorbeeld is te vinden in Zcash, een cryptocurrency die is geleverd met alles wat velen zouden willen hebben; een aantrekkelijk aanbod, een onberispelijke marktintroductie en absolute anonimiteit voor zijn gebruikers zijn de belangrijkste onderscheidende factoren. Daarom zullen we het hier hebben over deze virtuele valuta.

 

➡Wat moet je weten over Zcash?

In een paar woorden, Zcash is een cryptocurrency die zijn werking vindt, zoals de meeste, in bloknetwerken of Blockchain. Hoewel het misschien hetzelfde lijkt als de andere, verschilt ZEC van de rest in de manier waarop het zijn gebruikers beschermt.

Dat klopt, om operaties veilig te maken en de informatie van zijn gebruikers 100% te beschermen, heeft Zcash een reeks verbeteringen in zijn technologie doorgevoerd. Op deze manier gaf het, toen het op de markt kwam, een echte machtsgreep, aangezien het een van de weinige cryptocurrencies was die volledig gericht was op de privacy van mensen.

Het systeem achter Zcash is eenvoudig, aan de ene kant hebben we coderingstechnologie van het hoogste niveau waarmee we gebruikersinformatie veilig kunnen houden. Anderzijds wordt de consensus van het netwerk gebruikt om de transactie te valideren, waardoor de besluitvorming wordt gedecentraliseerd.

Er wordt gezegd onder experts dat de dag dat Zcash op de markt kwam, gebruikers het met grote verwachting verwelkomden, omdat dit project in het begin van plan was om Bitcoin te verbeteren, hoewel het er uiteindelijk voor koos om zijn eigen cryptocurrency te creëren.

CASH

 

➡Hoe verschilt Zcash van andere cryptocurrencies?

 • Informatierecord: Het eerste verschil dat we hier kunnen vinden is het feit dat de registratie van de informatie volledig anoniem is. Dat wil zeggen, in tegenstelling tot Bitcoin, Zcash legt geen informatie vast over openbare sleutels, transactiebedragen of gebruikersgegevens.
 • Algoritme: Een ander verschil dat we vinden tussen Zcash en andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, is het coderingsalgoritme dat ze gebruiken. In deze betekenis, ZEC gebruikt een zk-SNARK-algoritme waarmee informatie volledig verborgen en privé kan worden gehouden, waardoor operaties tussen platforms worden gegarandeerd.
 • Mijnbouw commissie: De mijnbouwcommissie is een ander punt waar we rekening mee moeten houden, aangezien Zcash rekent een commissie van 10% op mijnbouw voor de eerste 4 jaar van de munt. De commissie fungeert namelijk als een soort beloning voor de oprichters.
 • Beloningen: U moet weten dat het mijnbouwproces zijn beloningen in de loop van de tijd niet hetzelfde zal houden. Dit komt omdat, naarmate de jaren verstrijken, het bedrag van de beloningen zal afnemen om de waarde van de virtuele munten te stabiliseren. Elke 4 jaar wordt de uitkering gehalveerd.

 

➡Technologie achter Zcash✨

De technologie van Zcash blijkt een beetje eigenzinnig te zijn. In de eerste plaats hebben we een platform dat werkt op een Blockchain vergelijkbaar met die van Bitcoin, dus de transacties en processen zijn bijna identiek. De beveiliging is het enige verschil dat we vinden tussen beide blockchains.

En het is dat, bij het verwerken van transacties, Zcash slaat geen openbare sleutels, contactgegevens, persoonlijke gegevens of het transactiebedrag op. Dit is mogelijk dankzij de introductie van algoritmen en verbeteringen aan de Blockchain gericht op privacy.

Een van deze verbeteringen is het gebruik van het zk-SNARKs-algoritme, ook wel bekend als Zero Knowledge Proof. Dit algoritme controleert of er geen geheime sleutels of een soort datalek zijn zonder gebruikersinformatie te tonen. Bovendien fungeert het als een soort schild om de persoonlijke informatie van de gebruiker te beschermen.

Bovendien heeft Dit platform geeft u de mogelijkheid om te kiezen of u wilt dat de overdracht van munten openbaar of privé is. In beide gevallen biedt het platform beschermde en transparante adressen, met de zekerheid dat uw informatie beschermd is tegen hacks. Zo worden de risico's van het gebruik van dit platform verminderd.

 

➡Verbeteringen om mogelijke fouten op te lossen✨

Hoewel veiligheid en anonimiteit de hoekstenen van Zcash lijken te zijn, is er eigenlijk een punt dat enige twijfel oproept. En het is dat de vermeende veiligheid in twijfel wordt getrokken omdat tijdens de activering een grote hoeveelheid cryptografisch afval werd gegenereerd.

Dergelijke crypto-rommel werkt contraproductief voor het platform, omdat dit de deur open kan laten voor hacks en beveiligingsinbreuken. Dat is de reden waarom veel gebruikers en analisten Zcash en zijn beveiligingsalgoritme nog steeds niet volledig vertrouwen.

➡Hoe ZEC's te verkrijgen?

Zcash

Om ZEC, munt van Zcash, te krijgen, heb je twee opties. De eerste is het uitvoeren van een mining-proces dat is gebaseerd op het Equihash-algoritme, het PoW-algoritme van Zcash.. Elk gedolven of gevalideerd blok geeft je beloningen, hoewel je hiervoor goede krachtige hardware nodig hebt.

Je kunt ZEC-munten ook krijgen door ze te kopen, hiervoor moet je naar een van de meest bekende Exchange Houses zoals Kraken of Bitfinex. Hier vindt u de paren die door ZEC kunnen worden geruild. Houd er rekening mee dat niet alle wallets gebruik met Zcash toestaan.

 

➡Is Zcash het waard?

Hier vinden we een discrepantie in de markt, want terwijl sommigen zeggen dat het de moeite waard is, vinden anderen dat het onbekend is. Op basis van data zou technologische innovatie voor anonimiteit een goede reden kunnen zijn om Zcash te vertrouwen.

Een ander punt om rekening mee te houden is dat de stabiliteit van de munt erg goed is, met een relatief lage volatiliteit, hoewel er wel een neiging tot inflatie is. Evenzo moeten we er rekening mee houden dat cryptografisch afval tegen Zcash kan spelen omdat het kwetsbaarheid kan veroorzaken.

DEEL!


LegacyFX-makelaar

Adverteer bij ons

Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

2 reacties op «Zcash: Alles wat je moet weten»

 1. Camila Gold antwoord

  Dit bedrijf is niet te vertrouwen. Ik verzeker je, ze lieten me niet terugtrekken, doe het niet, je zult me ​​later bedanken. Hartelijk groeten.

  • Aanbevolenbrokers.com antwoord

   Hallo Camila Oro, bedankt voor je reactie op Zcash: Alles wat je moet weten. Deze makelaar is een SCAM. Stuur ze geen geld, ze willen zoveel mogelijk geld krijgen met leugens, de operaties zijn niet echt, ze zetten het geld niet op de markt, ze laten het er gewoon uitzien en uiteindelijk vertellen ze je dat je verloren hebt en ze houden het.

   Als u uw geld wilt opnemen, vragen ze u om meer om belastingen, toeslagen, legalisaties, enz. te betalen. Doe het niet!Het is een duidelijk teken dat ze je geld willen stelen en ze zullen niets teruggeven, zelfs als je betaalt. Als u meer informatie over het bedrijf heeft, vragen we u deze met ons te delen, vooral als het informatie is waarvan u denkt dat het andere mensen kan helpen door bij dit bedrijf te investeren.

   Heeft u namen van adviseurs, nummers, e-mails van waaruit ze contact met u hebben opgenomen? Weet je nog hoe je deze makelaar in de eerste plaats hebt gevonden?

   Probeer onze chat of deze link om je geld terug te krijgen: CLAIM UW GELD, WIJ HELPEN U

   groeten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.