Hoe beleggen in ETF's in 2023?

voorraad etf's

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Als u de handelswereld wilt betreden, heeft u vast wel eens gehoord van ETF's, die we in het Spaans kunnen vertalen als beursgenoteerde beleggingsfondsen. Als je wilt leren hoe ze werken om erin te kunnen investeren, zal ik het je vandaag vertellen hoe u in 2023 in ETF's kunt beleggen door deze gids te volgen.

Wat zijn ETF's?

Het is belangrijk om rekening te houden met wat ETF's zijn, zodat u weet of dit een haalbare optie is om uw investeringen te doen.

Zoals we in de inleiding al zagen, betekent ETF Exchange Traded Fund in het Engels, het doel van dit type fonds is om te beleggen in beursindices en er winst uit te halen.

Om in een ETF te beleggen, moet u de index kennen, zodat u beter kunt begrijpen welk type activa of effect overeenkomt met een bepaalde ETF.

Om het op een eenvoudige manier te begrijpen: een ETF is een beleggingsfonds, dat een reeks aandelen en fondsen vertegenwoordigt, samen met de index die de indicatoren en de waarde van elk ervan verklaart.

ETF-typen

De ETF's hebben zich samen met de markt ontwikkeld, dus vandaag kunnen we een ontelbaar aantal verschillende soorten ETF's vinden. Ik zal u hieronder enkele vertellen:

Aandelen ETF's (Aandelen ETF's)

Dit type ETF's repliceert de indices van de wereldwijde aandelenmarkten, ze geven ons toegang tot de aandelenmarkten van elk land, inclusief de Europese index die overeenkomt met de euro.

Binnen dit soort indices kunnen we subtypes van aandelen vinden, die overeenkomen met verschillende bedrijven op basis van hun grootte, hun sector of hun managementmodellen. Deze kunnen zijn:

 • Grote, middelgrote en kleine bedrijven.
 • Aandelen van bedrijven die dividend uitkeren.
 • Sectorale, groei-, waarde- of maatschappelijk verantwoorde bedrijven

sector-ETF's

Deze komen overeen met een subtype van variabel inkomen, worden gebruikt door beleggers over de hele wereld en het doel is om indices van bepaalde bedrijfssectoren te repliceren.

In deze groep vindt u ETF's op het gebied van onder meer grondstoffen, technologie, de vastgoedsector en de gezondheidssector.

Waarde-ETF's en groei-ETF's

Dit type ETF's repliceert de indices van een bepaald type beheer en de meest representatieve zijn: groei en waarde.

Vastrentende ETF's (obligatie-ETF's)

Het doel is om een ​​index toe te passen van bestaande obligaties van verschillende typen: wereldwijd, regionaal en lokaal.

Dit type ETF's is de afgelopen jaren in een goed tempo gegroeid en is een object van interesse voor beleggers die risico's willen verminderen en hun beleggingen willen diversifiëren.

ETF's voor geldactiva

Deze ETF's komen overeen met de indices van monetaire activa, ze zijn meestal conservatief en het kan zijn dat er meerdere indices van een enkele valuta zijn.

omgekeerde ETF's

Hiermee kunt u in de tegenovergestelde richting beleggen, aangezien u kunt winnen wanneer de markten dalen.

ETF's met hefboomwerking

Het komt overeen met een investering met een hoog risico en is meestal een moeilijk te begrijpen markt, die zeer geavanceerde strategieën vereist om winstgevend te worden.

Deze kunnen een vermenigvuldiging van de winstgevendheid vertegenwoordigen, afhankelijk van het niveau van de hefboomwerking.

Smart Beta ETF's

Dit is een van de nieuwste ETF's en het belangrijkste kenmerk is dat in sommige gevallen de prestaties van de indices niet kunnen worden gerepliceerd.

Waarom beleggen in ETF's?

Nu je weet wat ze zijn ETF's en u kent hun belangrijkste typenHet is belangrijk om deze beleggingen te analyseren, aangezien ze soms buitengewoon ingewikkeld zijn om te begrijpen, en om te weten of ze een gunstig rendement voor u opleveren.

Hier zijn enkele redenen waarom u besluit om al dan niet in ETF's te beleggen:

 • Het is een markt die de afgelopen jaren is gegroeid, waardoor de indices zijn gediversifieerd.
 • Er zijn geautomatiseerde managers geïmplementeerd die inkomsten bieden.
 • Online brokers hebben de mogelijkheid toegevoegd om ETF's te kopen en verkopen.
 • Ze zijn vooral gunstig voor beleggers die kiezen voor passief beheer.
 • Ze maken echter ook actief beheer mogelijk op basis van technologische vooruitgang.
 • U hebt een hoog technisch niveau nodig om het risicopotentieel te meten en te beslissen of u er al dan niet in wilt investeren.

Stappen om te beleggen in ETF's

De voor de hand liggende eerste stap is natuurlijk om te beslissen of de ETF-markt echt iets voor u is. Als u besluit om het te doen, is de volgende stap het type beheer dat u gaat uitvoeren.

Als u kiest voor passief beheer, is het doel om het gedrag van de markten op lange termijn te evenaren.

Als u kiest voor actief beheer, kunt u zelfs op dezelfde dag ETF's kopen en verkopen, waarbij u probeert het hoogste rendement te genereren door het risiconiveau te meten en andere marktschommelingen zoals valuta te observeren.

Tot slot is het belangrijk om een ​​Wallet aan te maken die alle nodige informatie bevat zoals de sector, de index en de economische zone.

Hoe kies je een ETF om in te beleggen?

Het eerste advies is om de ETF's die in de mode zijn te vermijden, omdat ze meer verliezen dan winsten kunnen hebben.

Een andere belangrijke tip is om eerst volledig te begrijpen hoe ETF's werken en in het bijzonder degene waarin u wilt beleggen. Ze werken niet allemaal op dezelfde manier in de markt, dus je moet een uitgebreide studie hebben om de juiste keuze te maken.

Als u begint in de wereld van Trading, is het handig dat u zich van tevoren vertrouwd maakt met deze activiteit met andere markten of valuta's.

Om een ​​ETF correct te selecteren moet u rekening houden met de volgende kenmerken:

 • Analyseert de replicerende index.
 • Kies de structuur die u verkiest.
 • Kijk naar de commissies.
 • Selecteer de ETF-manager correct, dit kan een fysieke replica of een synthetische replica zijn.

Voordelen van ETF's

Ten slotte zullen we analyseren wat ze zijn de belangrijkste voordelen van ETF's zodat u kunt beslissen of dit de beste manier is voor uw beleggingen.

 • Ten eerste moet u er rekening mee houden dat ETF's de activa zijn met de laagste beheerkosten op de markt.
 • Een ander voordeel is dat door een index te repliceren, kopen en verkopen veel goedkoper is.
 • Er zijn evenveel ETF's als indices om te repliceren.
 • Door te beleggen in ETF's kunt u uw beleggingen uitbreiden en diversifiëren.
 • Met ETF's krijgt u toegang tot een groot aantal markten.
 • U zult een groot potentieel hebben om grote winsten te genereren door uw portefeuille op een eenvoudige manier te beheren.
 • U krijgt toegang tot snelle liquiditeit, zolang de markt open is.
 • U beschikt over concrete en real-time informatie.
 • Een brede diversificatie stelt u in staat het risiconiveau van uw beleggingen te verminderen.
 • U kunt dividenden innen.
 • Deze markt breidt zich voortdurend uit en is een uitstekende gelegenheid voor de meest ervaren beleggers.

FAQ

Wat zijn EFT's en hoe werken ze?

EFT's zijn op de beurs verhandelde fondsen waarmee beleggers kunnen beleggen in een breed scala aan activa, van aandelen en obligaties tot grondstoffen en valuta's. Ze werken als een hybride tussen een beleggingsfonds en een aandeel, en hun prijs beweegt mee met de onderliggende waarde van het activum dat ze volgen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in EFT's?

Door in EFT's te beleggen, krijgen beleggers een gediversifieerde blootstelling aan een breed scala aan activa met een enkele investering, wat het risico vermindert in vergelijking met beleggen in individuele aandelen. Bovendien hebben EFT's doorgaans lagere kosten dan onderlinge fondsen en kunnen ze op elk moment tijdens markturen worden gekocht en verkocht.

Hoe kies ik de juiste EFT voor mijn portefeuille?

Bij het kiezen van de juiste EFT is het belangrijk om rekening te houden met uw beleggingsdoelstelling, het risiconiveau dat u bereid bent te nemen en de blootstelling die u wilt hebben aan verschillende sectoren en geografische regio's. Het is ook belangrijk om de vergoedingen en uitgaven in verband met EFT te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze binnen uw budget passen.

Wat zijn de beste strategieën om in EFT's te beleggen?

Enkele van de beste strategieën om in EFT's te beleggen, zijn onder meer beleggen in brede indices, beleggen in specifieke sectoren of beleggen in EFT's die snelgroeiende bedrijven volgen. Het is belangrijk om bij het kiezen van een strategie rekening te houden met diversificatie en risico.

Zijn er risico's verbonden aan beleggen in EFT's?

Zoals bij elke belegging, zijn er risico's verbonden aan beleggen in EFT's. De waarde van een EFT kan fluctueren en er kan verlies optreden als de markt tegen uw investering in beweegt. Bovendien kunnen sommige EFT's volatieler zijn of hogere kosten hebben dan andere, wat uw prestaties kan beïnvloeden. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen alvorens te beleggen.


DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.