Top 10 beste boeken over beleggen en financiën

beste boeken

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in december 2023 door Pedro Martínez González

Een van de belangrijkste uitgangspunten waarmee u rekening moet houden voordat u de wereld van investeringen en financiën betreedt, is natuurlijk een basiskennis van dit gebied. Hoewel het moeilijk te verwerven is omdat er geen opleiding is om investeerder te worden op de universiteit, is een van de beste manieren om deze kennis op te doen, te leren uit de grote financiële boeken.

Inleiding tot boeken over beleggen

Boeken over investeringen en financiën kunnen buitengewoon ingewikkeld zijn om te begrijpen, vooral als je een beginniveau hebt en op het punt staat deze opwindende wereld te betreden.

De beste boeken over zaken en financiën zijn echter zeer gevarieerd, sommige te technisch met concepten die moeilijk te begrijpen zijn; maar andere zijn eenvoudig en inleidend, persoonlijke financiën en zelfs fictie of waargebeurde verhalen over de beste investeerders ter wereld.

Waarom boeken over beleggen en financiën lezen?

Als u wilt leren van de meest geprezen aandelen- en investeringsboeken, moet u er rekening mee houden dat u nooit tijd zult verspillen, aangezien u grote kennis kunt opdoen, zoals:

  • Persoonlijke financiën
  • Financiële educatie
  • rijkdom creëren
  • Investering
  • Beheer van activa en passiva
  • Kennis van de financiële wereld.

Met deze basiskennis bent u ook in staat om de praktijken toe te passen waarmee u de meest geschikte beslissingen kunt nemen, aangezien de essentiële boeken over investeringen een onbetwistbaar onderdeel van uw training zijn.

De 10 beste investeringsboeken

Nu u het belang ervan kent, zullen we de beste boeken over zaken en financiën bespreken, van de meest initiële tot de meest technische en zelfs enkele over fictie.

1. De wolf van Wall Street

Voordat het een van de meest geprezen films op Wall Street was, is deze tekst een van de grote financiële boeken, vooral omdat het het verhaal vertelt van Jordan Belfort zelf, gepubliceerd in 2007.

In dit boek legt Belfort uit hoe hij de financiële wereld betrad, een echte winnaar werd, frauduleuze praktijken gebruikte, andere investeerders misleidde, maar in zijn kielzog grote winsten genereerde.

Dit boek was zo belangrijk dat er in 2013 een film van werd gemaakt.

2. De intelligente investeerder

We zullen onze Top Finance Books voortzetten met deze onvergelijkbare klassieker, die het belangrijkste advies vertelt van een van de grote investeerders in de geschiedenis, zoals Benjamin Graham.

Deze klassieker, gelanceerd in 1949, is nog steeds essentieel om de risico's van een investering te analyseren en vooral om de meest geschikte beslissingen te nemen.

3. Leugenaarspoker

Dit in 1989 gepubliceerde boek, geschreven door Michael Lewis, onderzoekt hoe Wall Street in 1980 werkte, vertelt over de eigen ervaring van de auteur en onderzoekt de hebzucht, excessen en rivaliteit die in deze omgevingen bestaan.

4. Te groot om te falen

Voortbordurend op onze aanbevolen boeken over beleggen, gaat dit boek van Andrew Ross Sorkin in op de financiële crisis van 2008, waarbij de factoren worden onderzocht die tot de financiële ineenstorting hebben geleid, voornamelijk beslissingen die zijn genomen door vooraanstaande Wall Street-investeerders.

5. Rijke vader, arme vader

Deze klassieker is natuurlijk een van de essentiële boeken over investeringen, geschreven door Robert Kiyosaki, en is een echte maatstaf voor persoonlijke financiën.

Met dit verhaal leer je de basisprincipes van financiële educatie, waarbij je altijd nadenkt over hoe een investering je kan helpen om rijkdom te genereren.

6. Wall Street een stap voor

Dit is een van de beste boeken over Wall Street, geschreven door een vooraanstaande beheerder van investeringsfondsen, die zijn kennis en ervaringen met u deelt en u helpt de beste investeringsmogelijkheden te identificeren.

7. Het kleine boekje dat de markt verslaat

Deze tekst, geschreven door Joel Greenblatt, helpt u bij het opstellen van een strategie waarmee u kwaliteitsaandelen tegen een uitstekende prijs kunt vinden, omdat het een buitengewoon duidelijk en begrijpelijk hulpmiddel is voor hoe u uw eigen beslissingen kunt nemen op basis van toepasselijke criteria.

8. Een willekeurige wandeling door Wall Street

Deze klassieker onderzoekt hoe beleggers beslissingen kunnen nemen op basis van efficiënte markttheorie, voornamelijk met behulp van informatie, die hen in staat zal stellen om op lange termijn de juiste beleggingen te kiezen en vooral hun portefeuilles te diversifiëren.

9. Denken, snel en langzaam

In deze tekst leer je van Daniel Kahneman, een Nobelprijswinnaar in de economie, die, hoewel hij je geen lessen zal geven over financiën en investeringen, je zal helpen begrijpen hoe het menselijk brein werkt en hoe je fouten kunt maken als gevolg van vooroordelen. cognitief.

Als u uw beslissingen verder wilt brengen en u niet alleen wilt laten meeslepen door emotie, zult u met dit boek kunnen begrijpen hoe een belegger beslissingen neemt dankzij psychologische aspecten.

10. Het CASHFLOW-kwadrant

Om onze lijst met essentiële boeken over investeringen te beëindigen, zullen we het hebben over deze andere Kiyosaki-klassieker, waar je meer te weten komt over de concepten die eerder tot uiting kwamen in Rich dad, poor dad.

In dit boek leert u vermogen te genereren en op basis daarvan vermogen te genereren, ook als u nog in de beginfase van uw dienstverband zit.

Conclusies en lessen over de wereld van investeringen

Zoals ik je in de inleiding heb verteld, is leren over de wereld van investeringen de sleutel, vooral omdat er geen educatieve programma's zijn die op deze activiteit zijn gebaseerd.

In dit geval zul je het zelf moeten leren, maar dit betekent niet dat je het alleen doet, aangezien je kunt leren van mentoren en ook uit boeken, die gemakkelijk toegankelijk en extreem goedkoop zijn.

Met behulp van de meest geprezen aandelen- en investeringsboeken kunt u de basisprincipes van beleggen, aandelen, obligaties, investeringsfondsen en andere instrumenten leren.

Daarnaast leer je een beleggingsstrategie te baseren en vooral diepgaande kennis van de markt op te bouwen en al deze informatie aan te passen aan je eigen beleggingsstijl.

Alsof dat nog niet genoeg is, kunt u leren hoe risico's uw eigen beleggingen beïnvloeden, leert u de belangrijkste tools om te voorkomen dat u alles verliest, dankzij portefeuillediversificatie, stelt u investeringsdoelen vast, begrijpt u marktschommelingen en andere tools waarmee u uw vermogen kunt beschermen. kapitaal. .

Ten slotte leer je het belang van de psychologie achter beleggen, om te voorkomen dat je in cognitieve vooroordelen vervalt en vooral om te voorkomen dat emoties beslissingen voor je nemen.

Als je deze tekst leuk vindt, laat dan een reactie achter, zodat we in de toekomst kunnen praten over de vijf beste handelsboeken.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.