Top 10 beste films over investeringen en financiën

beste financiële films

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juli 2024 door Pedro Martínez González

Dankzij de filmwereld hebben mensen toegang tot omgevingen waarvan we nooit hadden gedacht dat ze er deel van zouden uitmaken.

In dit geval is de bedrijfssector op hoog niveau een van de werelden die de meeste aandacht trekt, vooral vanwege de excentriciteiten en de moeilijkheid om er toegang toe te krijgen. Daarom maken we vandaag een lijst van onze 10 aanbevolen beleggingsfilms.

Inleiding tot films over beleggen

Er zijn tal van films over de wereld van beleggen en financiën, die verschillende verhalen vanuit verschillende perspectieven vertellen.

Sommige gaan over de verhalen van de grootste investeerders en laten ons zien hoe ze naar de top konden stijgen en bij andere gelegenheden tonen ze ook de val van de grote magnaten van de investeringswereld.

Hoewel entertainment de belangrijkste reden is om een ​​film over welk onderwerp dan ook te zien,

De beste Wall Street-films stellen ons in staat verder te kijken en vertrouwd te raken met de wereld van beleggen en financiën op hoog niveau.

Waarom films over investeringen en financiën kijken?

Als je een passie hebt voor winst, rijkdom en natuurlijk investeringen en financiën, zullen de essentiële films over investeringen je niet alleen helpen om kennis te maken, maar ook om de stap naar deze wondere wereld te zetten en de kennis op te doen waartoe ze je zullen leiden. de mentaliteit die nodig is om rijkdom op te bouwen.

Het is belangrijk dat we investeringsfilms zien voor wat ze werkelijk zijn, fictieve voorbeelden, dus veel van deze gebeurtenissen kunnen overdreven of zelfs fantasierijk zijn, dus je moet je niet laten meeslepen door de 100% wat er in die films gebeurt en hebben criteria om te kiezen wat handig is om over te nemen en wat niet.

Natuurlijk is de levensstijl die wordt weerspiegeld in beleggingen buitengewoon aantrekkelijk, vooral voor beginnende beleggers, die zich beginnen te verdiepen in deze wereld, maar u moet dit met de nodige voorzichtigheid bekijken.

Top 10 investeringsfilms

Nu ja, we zullen het hebben over de beste films over zaken en financiën.

1. De wolf van Wall Street

Deze film heeft een van de beste regisseur-acteurduo's in de filmgeschiedenis, geregisseerd door Martin Scorsese en met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Deze film werd uitgebracht in 2013 en beschrijft het leven van de controversiële investeerder Jordan Belfort.

Deze op waargebeurde feiten gebaseerde film laat zien hoe het leven van een Wall Street-effectenmakelaar buitengewoon extravagant wordt en ook vervalt in corruptie en illegale financiële praktijken.

2. Wall Street

Deze in 1987 uitgebrachte film, geregisseerd door Oliver Stone, speelt zich af in de financiële wereld van Wall Street, met in de hoofdrol Charlie Sheen, die Bud Fox speelt, een effectenmakelaar die droomt van succes in de investeringssector.

De iconische rol gaat echter naar Michael Douglas, die Bud Fox' idool speelt in de film, Gordon Gekko, een investeerder die door zijn grote charisma en grote succes een echte financiële haai is geworden.

3. Marge-oproep

We zullen onze lijst van geweldige financiële films voortzetten met deze filmproductie uit 2011, die een van de gebeurtenissen verkent die de geschiedenis van de investeringswereld kenmerkten, de financiële crisis van 2008.

In tegenstelling tot eerdere films die de extravagantie van de levensstijl van grote investeerders laten zien, toont deze plot de periode vóór de financiële crisis, waarin een groep werknemers cruciale informatie vindt die in deze tijd tot de ineenstorting van het bedrijf zou kunnen leiden.

De plot laat ons zien hoe de hoofdrolspelers beslissingen moeten nemen, ondanks de gevolgen die ze kunnen hebben vanwege het grote economische verlies.

4. De grote truc

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de duistere kant van inversies zoals manipulatie en illusie, zal deze film uit 2006, geregisseerd door Christopher Nolan, een geweldige manier zijn om jezelf onder te dompelen in deze wereld.

Hoewel de film niet over investeringen als zodanig gaat, kunnen we zien hoe de economische wereld wordt beïnvloed door andere gebieden, in dit geval een goocheltruc.

5. De grote short

Dit is de volgende film waar we het over gaan hebben, uitgebracht in 2015, die de huizenbubbel verkent die resulteerde in de financiële crisis van 2008.

Met deze film kunnen we de val van de markt verkennen, maar met een vermakelijke toets, ver verwijderd van het drama van andere producties die over dit onderwerp gaan.

6. Binnenbaan

Deze film is ook opgenomen in de financiële crisis van 2008 en analyseert wat er is gebeurd tussen Wall Street en de Amerikaanse regering.

7.Rogue handelaar

Dit is een van onze aanbevolen investeringsfilms omdat het gaat over hoe een van de grootste effectenmakelaars failliet gaat, samen met een van de grootste banken in Engeland.

8. Geldbal

Deze film, uitgebracht in 2011 met Brad Pitt in de hoofdrol, laat zien hoe gegevens en statistieken kunnen helpen bij het opbouwen van een krachtig honkbalteam, vooral door te koppelen aan parameters die veel worden gebruikt in de financiële wereld.

9. Het sociale netwerk

Hoewel deze film niet alleen over financiën en investeringen gaat, helpt de opkomst van Facebook ons ​​de groei van grote bedrijven te begrijpen en hoe investeerders ruimdenkend moeten zijn als er een nieuwe tool op de markt komt.

10. Stookruimte

Ten slotte vertelt deze film hoe het personage Seth Davis vervalt in onethisch gedrag om via de telefoon te verkopen, en laat ons de duistere kant van effectenmakelaars zien.

Conclusies en lessen over de wereld van investeringen

Zoals ik al zei, deze films kunnen een uitstekende referentie zijn om jezelf onder te dompelen in de wereld van investeringen en financiën, maar je moet ze niet zien als een handleiding om te volgen, vooral omdat deze films de extremen van deze wereld laten zien en vooral, vaak vervallen ze in fictie.

Als u echter een idee kunt krijgen van de meest schokkende gevallen door de geschiedenis heen, zodat u uzelf kunt onderwijzen en zelf meer onderzoek kunt doen naar deze kwesties.

Vertel me of je wilt dat we een lijst maken van de vijf beste handelsfilms, ik hoop dat je deze topfilm over financiën leuk vindt, en tot ziens in een volgend artikel.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *