Waarom beleggen in technologiefondsen?

technologie fondsen

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in november 2023 door Pedro Martínez González

Het lijdt geen twijfel dat technologie-investeringsfondsen een van de beste zijn, vooral vanwege hun grote groeipotentieel, dankzij de innovatie en disruptie die voortkomen uit technologie. Deze markt creëert wereldwijd kansen en ondanks dat ze soms volatiel zijn, zijn ze een uitstekende investeringsoptie. Daarom vertellen we u vandaag welke de meest winstgevende technologische fondsen zijn.

Sleutels om de beste technologiefondsen te kiezen

  Diversificatie

Een van de redenen waarom de beleggingsfondsen voor toptechnologie buitengewoon winstgevend zijn, is dat ze u in staat stellen uw portefeuille te diversifiëren. Technologiefondsen bestrijken een breed scala aan bedrijven en richten zich niet langer alleen op grondstoffen of obligaties van andere soorten bedrijven.

Actief of passief beheer

Voordat we het hebben over de beste investeringsfondsen in technologiebedrijven, is het ook de moeite waard om een ​​van de beste voordelen ervan te benadrukken, zoals actief of passief beheer.

Net als bij andere soorten investeringen, hangt het af van uw beleggingsstijl, de tijd die u elk het groeipotentieel geeft dat het zal hebben, maar het beste van alles is dat u passief beheer kunt uitvoeren, winst kunt behalen in de loop van de tijd, of actief beheer uw vermogen, zodat u kunt kopen en verkopen zodra de technologie-investeringsfondsen stijgen.

Historisch rendement en risico

Technologiebedrijven zijn een ontwrichtende veranderingsagent in vrijwel elk deel van de samenleving, en daarom zijn de best presterende technologiefondsen vaak die bedrijven die een sprong in de toekomst maken.

Hoewel we niet 100% kunnen wedden op wat er uit de hand van technologie zal komen, als u een lijn van historische winstgevendheid kunt maken, om te analyseren of deze investeringsfondsen geschikt voor u zijn.

Vergoedingen en onkosten

Een van de redenen waarom u de beste manier van beleggen zou moeten kiezen, is het analyseren van de commissies en uitgaven, gebaseerd op een vergelijking van technologische investeringsfondsen, hand in hand met experts en professionals die u zullen helpen een uitgebreide analyse te maken en het potentieel van de meest veelbelovende bedrijven.

Hoewel deze informatie commissies en platformkosten kan genereren, zal het winstpotentieel een uitstekende investering zijn.

Top 10 beste technologie-investeringsfondsen voor 2023

Nu u de voordelen kent van beleggen in een dergelijk investeringsfonds, gaan we het hebben over onze ranglijst van technologiefondsen.

JP MORGAN FUNDS – Amerikaans technologiefonds

Het investeert voornamelijk in Amerikaanse technologiebedrijven zoals de media en telecommunicatie.

 ALLIANZ WERELDWIJDE KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Zijn belangrijkste focus ligt op de evolutie van kunstmatige intelligentie, waarbij hij ook investeert in opkomende markten, met uitzondering van Hong Kong en Taiwan.

AB SICAV I-INTERNATIONAL TECH. PORTEFEUILLE

Dit fonds maakt deel uit van onze toptechnologie-investeringsfondsen omdat de belangrijkste expertise in de sector wetenschap en technologie ligt.

FRANKLIN TECHNOLOGIEFONDS

U kunt investeren in bedrijven voor technologietoepassing en softwareontwikkeling.

SCHROEFDRAAD (LUX) – WERELDWIJDE TECHNOLOGIE

De belangrijkste focus is bedrijven die verband houden met de technologie-industrie van over de hele wereld.

FIDELITY FUNDS – WERELDWIJDE TECHNOLOGIE

Dit is een van de uitstekende technologie-investeringsfondsen, vooral omdat u uw langetermijnkapitaal kunt beleggen in bedrijven die gericht zijn op technologische verbeteringen, in termen van processen en diensten.

T.ROWE GLOBAL TECHNOLOGY AANDELENFONDS

U kunt uw langetermijninvesteringen in dit fonds, gespecialiseerd in de technologiesector, vergroten.

DWS-TECHNOLOGIE TYPE O

Dit is een van de beste technologiefondsen om te beleggen, voornamelijk vanwege de diversificatie in bedrijven over de hele wereld, gerelateerd aan informatie, biotechnologie en halfgeleiders.

BNP PARIBAS DISRUPTIEVE TECH. VOORRECHT

U kunt beleggen in bedrijven die actief zijn in de technologiesector.

AXA WORLD FUNDS – FRAMLINGTON DIGITALE ECONOMIE

Dit investeringsfonds richt zich op Noord-Amerikaanse bedrijven in de technologiesector, vooral aanbevolen voor de Europese markt, aangezien de belangrijkste munteenheid de euro is.

Hoe te investeren in technologiefondsen

Om in technologiefondsen te beleggen, is het erg belangrijk dat u de vergelijking van technologie-investeringsfondsen zorgvuldig analyseert, met name het historisch evalueren van het winstpotentieel dat u zult hebben, omdat dit soort bedrijven meestal erg volatiel is.

Beleggingsrekeningen en online platforms

Er zijn verschillende online platforms waarmee u in beleggingsfondsen kunt werken, maar we raden u aan om multi-brokers te gebruiken, vooral om al uw beleggingen op één plek te hebben.

Waar vindt u informatie over fondsen

Het vinden van informatie over de best presterende technologiefondsen is essentieel voor uw beleggingen en hoewel het relatief moeilijk kan zijn om adequate informatie te vinden, zijn de meeste van deze bedrijven openbaar, dus u kunt uw eigen evaluaties maken op basis van de inkomsten die elk heeft. .

U kunt ook gebruikmaken van investeringsboeken en natuurlijk de realtime informatie van uw vertrouwde makelaar.

Fiscale overwegingen

Als u besluit te beleggen in beleggingsfondsen, moet u er rekening mee houden dat elk land verschillende belastingwetten heeft, maar dat de meeste van hen rechtstreeks belastingen innen op vermogenswinsten.

Tips voor beleggen in technologiefondsen

Nu je weet wat de beste beleggingsfondsen zijn in technologiebedrijven, zal ik je wat advies geven als je besluit om in dit type fonds te beleggen.

Investering op lange termijn

U moet het geduld hebben dat elke slimme belegger heeft. Hoewel investeringen in de technologiesector erg volatiel kunnen zijn, zullen de echte winsten op de lange termijn zichtbaar worden.

Om verliezen te voorkomen, moet u bovendien nadenken over investeringswinsten op de lange termijn, in plaats van u te laten meeslepen door mode.

Stem uw portefeuille af op uw risicoprofiel

Als belegger moet u altijd rekening houden met het risiconiveau dat u kunt lopen. U moet vooral kalm blijven als we in een bearmarkt zitten.

Controleer uw beleggingen periodiek

Toegang tot gegevens en informatie in realtime is de fundamentele basis voor het nemen van goede beslissingen, dus ik raad aan om een ​​vertrouwde makelaar te kiezen, die u voldoende informatie geeft en die u voortdurend kunt bekijken.

Veel gestelde vragen

Wat is het Technologiefonds?

Een technologiefonds richt zich op deze sector en richt zich voornamelijk op technologische gebieden, om te investeren in opkomende en zelfs geconsolideerde bedrijven.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.