Ranglijst van de 10 beste beleggingsfondsen in 2023

investeringsfondsen 1

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in november 2023 door Pedro Martínez González

Een van de meest wijdverbreide waarheden in de wereld van investeringen is dat ze de beste manier zijn om financiële vrijheid te verwerven, aangezien ze het middel zijn waarmee we kunnen investeren en onze inkomsten kunnen verhogen, maar het is buitengewoon ingewikkeld wanneer we onszelf de taak geven van kiezen. Vandaag vertel ik je in welke fondsen je nu kunt beleggen, waarbij ik de 10 beste beleggingsfondsen aanbeveel.

Bankinter VS Nasdaq 100

Dit investeringsfonds volgt een aandelenindex die bekend staat als de Nasdaq 100, gericht op de grootste technologisch gesproken bedrijven, waaronder Apple, Microsoft, Amazon, Google en Facebook.

Amundi SP 500 ESG

In deze ranglijst van investeringsfondsen mag dit fonds niet ontbreken, dat opereert met 500 van de grootste bedrijven in de Verenigde Staten, hun omvang en liquiditeit meet, en ook gezien de milieu- en sociale omstandigheden en het toezicht op de regelgeving van de overheid, dus ze zijn een veilige investering.

JP Morgan Asset Management Global Bond Opportunities Fund

Dit beleggingsfonds richt zich op wereldwijde obligaties, waaronder staats-, bedrijfs- en zelfs opkomende obligaties, en is een uitstekende optie, vooral voor beleggers die op zoek zijn naar operaties met een hoog risico.

American Funds Groeifonds van Amerika

Het volgende van de investeringsfondsen waarover we het in deze ranglijst gaan hebben, is dit fonds in de Verenigde Staten, dat zich richt op langetermijnactiviteiten en investeert in Amerikaanse bedrijven met een grote kapitalisatie.

Fidelity Contrafonds

Dit fonds is niet gebaseerd op grote en bekende bedrijven, maar baseert zijn kracht op het identificeren van ondergewaardeerde bedrijven, maar met een groot potentieel voor toekomstige groei.

PIMCO Total Return Fonds

Dit fonds is gebaseerd op overheidsfondsen, bedrijfsobligaties en verwerft ook hypotheekschulden, op zoek naar de meest aantrekkelijke op basis van de breedte van het krediet.

Dodge & Cox Aandelenfonds

Dit fonds is gericht op langetermijnvoordelen, opgericht in de Verenigde Staten, dat zich richt op het zoeken naar die aandelen van bedrijven die aanzienlijk in prijs zijn gedaald.

De belegging van het fonds is niet simpelweg gebaseerd op beleggen in goedkope aandelen, maar er worden uitgebreide studies uitgevoerd om te zien of ze echt potentieel hebben, waarbij de risico's worden geanalyseerd en de sector grondig wordt onderzocht.

T. Rowe Price Growth-aandelenfonds

Dit fonds richt zich op aandelenbeleggingen, waarvan de bedrijven voldoende potentieel hebben voor groei op lange termijn, waarbij het bedrijfsmodel, de concurrentie en langetermijntrends worden geëvalueerd.

T Rowe Price Equity Income-fonds

In tegenstelling tot het vorige fonds, is dit fonds gebaseerd op het zoeken naar dividenduitkeringen, en richt het zich ook op duurzame groei, het genereren van cashflow door grondig doorgelichte beleggingen te selecteren, maar het wordt meestal gezien als risicovollere beleggingen.

BlackRock Global Allocation Fund

Dit beleggingsfonds is een geweldige kans voor beleggers die willen diversifiëren, waarbij ze zich richten op het zoeken naar regionale activa over de hele planeet, waaronder: aandelen, obligaties, contanten en andere financiële instrumenten, voornamelijk gericht op de opkomende markten.


Wat zijn investeringsfondsen?

Nu we hebben geanalyseerd welke de meest winstgevende beleggingsfondsen zijn, is het handig voor u om te weten hoe ze werken, zodat u zelf kunt kiezen welke past bij uw behoeften op de korte termijn, maar vooral op de lange termijn.

Een investeringsfonds houdt in dat meerdere investeerders een collectie genereren, om zo een gemeenschappelijk erfgoed te creëren.

Dankzij de voordelen van deze fondsen kan een belegger zijn financiële activa diversifiëren en zich niet alleen concentreren op één type instrument, dankzij het feit dat door toetreding tot het kapitaal de investeringscapaciteit aanzienlijk toeneemt.

Natuurlijk brengt het, zoals alle investeringen, risico's met zich mee, maar ze worden door een groter aantal mensen overgenomen, wat een van de belangrijkste attracties van beleggingsfondsen is.

Zijn indexfondsen hetzelfde als ETF's?

Als u op zoek bent naar welke fondsen u nu wilt beleggen en u niet weet wat ze zijn, moet u weten dat ze niet hetzelfde zijn, aangezien indexfondsen de prestaties van een index nabootsen en hun eigen groei als referentie gebruiken.

Wat ETF's betreft, deze fondsen kunnen op de aandelenmarkt worden verhandeld, dat wil zeggen dat ze op dezelfde manier worden gekocht en verkocht als andere financiële instrumenten, maar ze repliceren ook de prestaties van een index.

Het feit dat ze een andere index volgen, kan de grootste verwarring zijn, maar om ze gemakkelijk te kunnen identificeren, kunnen indexfondsen op de traditionele manier worden gekocht of verkocht, verhandeld op de aandelenmarkt.

Meest winstgevende indexfondsen 2023

Misschien door de uitbreiding van Trading en de komst van investeringen in de digitale markt, kunnen we geloven dat indexfondsen ver onder de ranglijst van beleggingsfondsen staan; ze zijn echter nog steeds een uitstekende investeringsmogelijkheid, omdat ze in de loop van de tijd een winstgevende investering zijn en historisch gezien veel opties bieden om de markt te begrijpen.

Hoe kan ik beleggen in indexfondsen?

Nu je weet wat de meest winstgevende beleggingsfondsen zijn, vraag je je vast af hoe je hierin kunt beleggen. Er zijn 3 basisopties, maar u moet eerst uw financiële doelstellingen definiëren en op basis daarvan kiezen voor een online broker als u in ETF's wilt beleggen.

In welke fondsen nu beleggen?

Zoals ik al zei, de fondsen zijn nog steeds erg aantrekkelijk en u kunt die indices gebruiken die vandaag de bedrijven met de meeste activa proberen na te bootsen. De voor de hand liggende keuze is natuurlijk om te kiezen voor die bedrijven in de technologiesector, maar u kunt altijd gebruik die die de indices van de grondstoffensector repliceren.

Veel voorkomende vragen:

Welke bank heeft het beste beleggingsfonds?

Het is moeilijk om een ​​bank boven alle andere in te schatten, vooral omdat sommige zelfs meerdere beleggingsfondsen gebruiken. Het is handig om voor Amerikaanse banken te kiezen, aangezien de meeste door de staat worden beschermd.

Welke beleggingsfondsen zijn het meest winstgevend?

De meest winstgevende fondsen zijn die waarvan is gebleken dat ze in de loop van de tijd consistent zijn.

Wat zijn de slechtste beleggingsfondsen?

De slechtste beleggingsfondsen zijn die welke gebaseerd zijn op replicerende indices voor mode, of gewoon om mee te doen aan de trend van de aandelenmarkt.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.