Rangschikking van de 5 beste vastrentende fondsen 2023

investeringsfondsen 1

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juni 2024 door Pedro Martínez González

Als u wilt beleggen in een van de meest stabiele beleggingsfondsen, dan raad ik u vandaag de 5 beste vastrentende fondsen van 2023 aan.

Ibercaja

We beginnen onze ranglijst van beleggingsfondsen met deze optie, die buitengewoon aantrekkelijk is, vooral omdat het een grote diversificatie van financiële producten en instrumenten biedt.

De doelstellingen zijn gebaseerd op andere activaklassen dan vastrentende waarden, maar dit is een van de beste opties, dankzij het professionele beheer en vooral de gediversifieerde portefeuille van dit fonds.

CaixaBank

Dit beleggingsfonds beheerd door het Spaanse financiële bedrijf is gebaseerd op beleggingen in staats-, institutionele of bedrijfsobligaties.

De reden waarom het buitengewoon aantrekkelijk is, is zijn strategie om obligaties te kiezen, die voornamelijk gericht is op het zoeken naar opties voor stabiele inkomsten door actief beheer van de portefeuille van instrumenten en obligaties waarin het belegt.

Vanguard Total Bond Market Index-fonds

Een van de meest winstgevende beleggingsfondsen is het fonds gericht op vastrentende waarden, dat belegt in een groot aantal schuldobligaties op de Amerikaanse markt, voornamelijk gericht op het vinden van goedkope opties, maar de investering diversifieert door terugkerende inkomsten te genereren.

PIMCO Inkomstenfonds

Dit fonds is vooral buitengewoon aantrekkelijk omdat het is gebaseerd op macro-economische analyse en statistieken, om risico's te beheren en schattingen te maken op mondiaal niveau.

Templeton Global Bond-fonds

Wat dit vastrentende beleggingsfonds interessanter maakt, is de mogelijkheid om te beleggen in bedrijfsobligaties, staatsobligaties en andere gediversifieerde schuldinstrumenten over de hele wereld, om die opkomende schulden te detecteren, op basis van de keuze van de geschiedenis en de inschatting van de voordelen op lange termijn .


Wat zijn vastrentende fondsen?

Nu u weet in welke fondsen u nu moet beleggen, volgt een analyse van wat vastrentende fondsen zijn, vooral zodat u, zodra u het concept begrijpt, kunt kiezen welke een grotere mogelijkheid bieden om winst te genereren.

Allereerst moet u weten dat dit type fondsen is gebaseerd op de selectie van obligaties, andere schuldinstrumenten die worden aangehouden door overheden, niet-gouvernementele instellingen en bedrijven.

De reden waarom deze obligaties inkomsten genereren, is te wijten aan rentebetalingen, en ze vertegenwoordigen een constante stroom van inkomsten, totdat de schuld is afbetaald.

Het concept van vastrentend houdt in dat, afhankelijk van het type obligatie, het fonds een rentebetaling zal ontvangen gedurende de tijd die is vastgesteld voor de betaling ervan, wat een terugkerende en aantrekkelijke optie is om te beleggen.

Kenmerken van vastrentende beleggingsfondsen

De belangrijkste kenmerken van vastrentende beleggingsfondsen zijn:

  • In tegenstelling tot andere opties die gericht zijn op inkomsten op lange termijn, bieden deze de mogelijkheid om op regelmatige basis inkomen te verdienen.
  • Misschien zijn ze in het begin een geweldige investering, maar in de toekomst ontvangt u het volledige kapitaal en meer tegen rentekosten.
  • Hoewel beleggen in obligaties uiterst riskant kan zijn, zal deelname aan een fonds uw risico diversifiëren.
  • Als u snelle liquiditeit nodig heeft en niet kunt wachten op de door het fonds vastgestelde tijdspanne, kunt u uw aandelen altijd verhandelen.

Hoe werken vastrentende beleggingsfondsen?

Nu u weet wat de kenmerken zijn die beleggingsfondsen winstgevender maken, zal ik hieronder uitleggen hoe ze werken.

Allereerst moet u weten dat een fonds is gebaseerd op de investering van verschillende investeerders verenigd in een groep, die schuldobligaties kopen.

Als je dit duidelijk hebt, is het belangrijk dat je weet hoe het kapitaal wordt opgehaald, voornamelijk door de participatie van een groep met de mogelijkheid om investeringen te doen, of met grote kennis van de markt.

Deel uitmaken van een groep betekent dat deze belegging gediversifieerd zal zijn, een fonds kan, afhankelijk van zijn mogelijkheden, beleggen in verschillende schuldinstrumenten.

Als onderdeel van het fonds kunt u uw deelname actief beheren, uw posities vergroten of verkleinen; of passief, de voordelen in de loop van de tijd ontvangen.

In tegenstelling tot andere financiële instrumenten die afhankelijk zijn van speculatie en andere economische factoren, is dit type beleggingsfonds meestal stabieler, aangezien er al over deze schuld is onderhandeld en er bepaalde parameters zijn waarop u zich kunt baseren zodat de debiteur zijn schuld kwijtscheldt .

Als u wilt weten in welke fondsen u nu moet beleggen, is het handig om rekening te houden met de kosten van uw aandelen en of dit u op lange termijn voldoende winst oplevert, zodat u uw liquiditeit riskeert, ten gunste van van een laagbetaalde, maar terugkerende winst.

Veel voorkomende vragen:

Wat is de beste vastrentende belegging?

De beste investeringskosten voor vastrentende waarden zijn sterk afhankelijk van de marktomstandigheden, aangezien er seizoenen zijn waarin hypotheken niet meer kunnen worden betaald en ook andere soorten schulden. Investeer tijd in onderzoek in plaats van te kiezen voor een veilige investering.

Welke beleggingsfondsen zijn het meest winstgevend?

De meest winstgevende beleggingsfondsen zijn de fondsen die in de loop van de tijd stabiel en regelmatig zijn gebleken, voornamelijk op basis van het team van experts die de markten kiezen om in te beleggen.

Wat zijn de slechtste beleggingsfondsen

Zoals alles in de wereld van investeringen, zijn de slechtste beleggingsfondsen die die populair worden en groeien, maar in zeer korte tijd instorten.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *