Vereenvoudiging van Ethereum-transacties: Visa-experimenten met het betalen van gaskosten

visum ethereum

✔️ Informatie beoordeeld en bijgewerkt in juni 2024 door Pedro Martínez González

Betalingsgigant Visa ontwikkelt een experimentele oplossing om de gaskosten voor Ethereum te vereenvoudigen

Visa, een van de meest invloedrijke namen in de wereld van wereldwijde betalingen, opent een innovatieve deur op het gebied van cryptocurrency en blockchain-technologie. Het bedrijf heeft gewerkt aan een experimentele oplossing waarmee gebruikers rechtstreeks met kaarten gaskosten op het Ethereum-netwerk kunnen betalen, waardoor traditionele barrières worden weggenomen waarmee nieuwe gebruikers te maken kunnen krijgen bij interactie met de Ethereum-blockchain.

Vereenvoudiging van Ethereum-operaties

De noodzaak om geld in Ethereum (ETH) aan te houden om transactiekosten te dekken, is een uitdaging geweest voor veel nieuwe gebruikers die zich in de wereld van cryptocurrencies wagen. Voor operaties zoals overdrachten en de uitgifte van niet-fungibele tokens (NFT's) moet ETH gasvergoedingen betalen. Visa onderzoekt een oplossing die dit proces radicaal zou kunnen vereenvoudigen.

Een revolutionaire visumoplossing

De innovatieve oplossing van Visa is getest op het Goerli-testnet van Ethereum en maakt gebruik van de ERC-4337-tokenstandaard. Deze oplossing maakt gebruik van accountabstractietechnologie en een gespecialiseerd slim contract genaamd ‘paymaster’, waarmee gaskosten buiten de keten kunnen worden verrekend.

De sleutel tot deze oplossing is de “betaalmeester”. Deze component fungeert als sponsor voor de gastarieven in de contractrekeningen van gebruikers. Hierdoor kunnen gebruikers transactiekosten rechtstreeks met hun Visa-kaarten betalen zonder dat ze native blockchain-tokens hoeven te verwerken. Het proces omvat de berekening van de vergoeding, de inning bij Visa via Cybersource, de validatie en de daaropvolgende digitale handtekening.

De mogelijkheden uitbreiden

Visa houdt zich niet alleen bezig met de gaskosten op Ethereum, maar onderzoekt ook de mogelijkheid om deze kosten te betalen met andere tokens, zoals USDC en USDT, gekoppeld aan de dollar.

Voortdurende verkenning van Blockchain

Dit is niet het eerste uitstapje van Visa naar de blockchain-ruimte. Het bedrijf heeft al oplossingen geïntroduceerd waarmee gebruikers automatische cryptocurrency-betalingen vanuit hun portemonnee kunnen plannen en heeft geëxperimenteerd met delegeerbare accounts op Ethereum. Bovendien heeft het de USDC stablecoin in zijn servicenetwerk geïntegreerd om de conversie tussen cryptocurrencies en dollars te vergemakkelijken.

Dit initiatief van Visa heeft het potentieel om de handel op Ethereum toegankelijker en gemakkelijker te maken voor gebruikers, waardoor de noodzaak wordt geëlimineerd om ETH te verwerven en te beheren alleen maar om de gaskosten te dekken. Terwijl Visa de blockchain-ruimte blijft verkennen en experimenteren, is het spannend om te zien hoe traditionele oplossingen en opkomende technologieën samensmelten om geheel nieuwe kansen te creëren.

Om op de hoogte te blijven van meer nieuws over ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie, vergeet niet ons te volgen op onze sociale netwerken Facebook, Twitter en LinkedIn. Wij nodigen u uit om onze blog te bezoeken en lid te worden van onze community om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

DEEL!
Over de auteur: Pedro Martinez Gonzalez

Ik zal wat over mezelf vertellen! Ik ben een financieel analist en econoom met een master in financiën.
Over mijn studie: Ik heb aan de Universiteit van Salamanca een graad in economie gestudeerd en daarna een master in financiën in Madrid.
Wilt u meer informatie? Je kunt hier meer over mij lezen in mijn biografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *